Introductie - USA 2018

In 2018 trekken we voor de derde keer richting Verenigde Staten om in navolging van onze succesvolle vorige roadtrip terug een drieweekse tocht langsheen vele mooie plekjes uit de VS te maken. Ditmaal kiezen we ervoor om alles (vliegtickets, huurauto, hotels,…) zelf te boeken en niet meer langs een reisbureau te passeren.

Ditmaal zullen we onze roadtrip beginnen in Denver en er drie weken later ook eindigen. Ook nu weer een combinatie van reeds bezochte nationale parken en nieuw te ontdekken plekjes.

De huurauto wordt geboekt via sunnycars.be omdat die een heel goed verzekeringspakket voor de huurauto aanbieden. De Lufthansa vluchten (AMS-DEN / DEN-AMS) worden rechtstreeks geboekt via Lufthansa. De hotels zullen worden geboekt ofwel via een boekingsite zoals booking.com of via de website van de hotelketen rechtstreeks.

Vanuit Denver gaat het in noordelijke richting via Cheyenne naar Custer (South Dakota). Dit wordt de uitvalsbasis om Custer SP, Wind Cave NP, Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore te bezoeken. Daarna gaat het verder via Badlands NP, Devils Tower, Gillette (WY), Cody (WY) en Cooke City (MT) richting Yellowstone NP waar we gedurende 4 dagen het oudste nationale park van de VS zullen verkennen. Na ons verblijf in Yellowstone NP gaat het naar het nabijgelegen Grand Teton NP waar we één nacht verblijven. Dan gaat het verder in zuidelijke richting om, via een tussenstop in Springville (UT), in Capitol Reef NP te belanden. Hier verblijven we twee nachten zodat we de tijd hebben om de Burr Trail Road te rijden en ook de Strike Valley Overlook te bezoeken. Gezien hier een aantal onverharde wegen te rijden zijn zal dit plan afhangen van het weer.

Na ons bezoek aan Capitol Reef NP gaan we verder naar Moab (UT) waar er drie overnachtingen gepland zijn zodat we tijdens ons derde bezoek aan deze mooie streek nu wel eens voldoende tijd zullen hebben om Arches NP, Canyonlands NP en Dead Horse Point SP te ontdekken.

Dan gaat het verder via een tussenstop in Eagle naar Rocky Mountain NP. Een nationaal park dat we nog nooit bezocht hebben. Daarna terug naar Denver om de auto in te leveren en het vliegtuig richting België te nemen.