Dag 1: van Düsseldorf naar Portland

Vandaag is de grote dag van het vertrek naar de USA. De vlucht in Düsseldorf vertrekt normaliter om 6u20 en we worden aangeraden om 2 uur vooraf op de luchthaven te zijn. Iets voor 2u ’s nachts vertrekken we dus richting Duitsland. De rit naar Düsseldorf verloopt zeer vlot, iets wat niet de hele dag zou duren…

Op de luchthaven aangekomen rijden we naar parking P5 waarvoor we een reservatie hadden. Vanuit deze parking kan je de Skytrain nemen richting terminal. Eens in de vertrekhal aangekomen moeten we naar check-in balie 105-106 voor de bagage drop-off want onze boarding passen had ik al van zondag na de online check-in. Aan die balie duurt het wel even, niet omdat er zo veel volk staat maar door het ritme waarmee men de check-in doet, vooraleer we verlost zijn van onze koffers. Daarna gaan we richting gate maar eerst nog door de security check wat heel vlot verloopt. Alles mag in de rugzak blijven, schoenen mogen aanblijven,… De wachttijd aan de security is maar 4 minuten. De boarding van de vlucht Düsseldorf-Amsterdam verloopt niet zo vlekkeloos. Er zijn bussen te kort en daardoor duurt de boarding langer dan voorzien. Door de vertraging heeft men vanuit Amsterdam Airport laten weten dat de vlucht 45 minuten moet wachten om terug een tijdslot te hebben in Amsterdam. De vlucht vertrekt dus ruim na 7 uur in plaats van om 6u20. Vele mensen op de vlucht met een korte aansluiting missen dus hun overstap in Amsterdam. Sinds wij dit ooit voorhadden in Madrid neem ik nu steeds ruim de tijd bij een overstap. Wij houden een tweetal uren over voor onze overstap.

In Amsterdam volgen we de richtingen naar Gate D57 waar onze Delta Airlines vlucht naar Portland zal vertrekken. We ontdekken dat we hier helemaal geen security meer zullen moeten passeren. We gaan nog ergens ontbijten en plots krijgen we drie kwartier voor vertrek een SMS dat de boarding begonnen is. Wij dus in allerlei naar de gate maar komen nog ruim op tijd.

Bij aankomst in Portland duurt het lang aan de immigratie. Door Labor Day zitten er maar drie beambten. Diegene die wij hebben is wel een heel vriendelijke, dat is de eerste keer dat ons dat overkomt hier in Amerika. Daarna de koffers ophalen en naar het Rental Car Center om onze huurwagen op te halen. Ook dat verloopt vlotter dan gevreesd. We kiezen een GMS Terrain SUV, dat wordt ons maatje die ons de komende drie weken hopelijk vlot overal naartoe zal brengen.

Eens we vertrekken op de luchthaven rest ons nog een ritje van een uur naar ons eerste hotel in Kelso, het Best Western Aladdin Inn hotel. Eens we daar op de kamer zijn, het is nu 15u in de namiddag (USA time, 24u Belgische tijd), is onze pijp helemaal uit. We rustten wat en tegen 19u gaan we naar de Denny’s hier in Kelso om te eten.

Eens we terug op de kamer zijn rond 21u30 is het voor ons beiden voor vandaag genoeg geweest en kruipen we onder de wol

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *