Dag 3: op weg naar Mount Rainier N.P.

Vanacht ging het slapen alweer een beetje beter, de jetlag verdwijnt beetje bij beetje.

Deze ochtend moeten de koffers voor het eerst terug gepakt worden om richting te zetten naar onze volgende bestemming.  Voor we gaan ontbijten brengen we eerst al onze bagage naar de auto. 

Na het uitchecken vertrekken we vanuit Longview naar Mount Rainier N.P. Het lijkt een miezerige en nogal koude dag te worden. Dit gevoel wordt nog versterkt als we voor de eerste keer onderweg stoppen aan het visitor center van Mount Saint Helens. In het visitor center bekijken we een film die de uitbarsting van deze vulkaan van mei 1980 in beeld brengt. Deze uitbarsting veranderd het landschap op en rondom de berg voorgoed.

Tijdens het rijden verschijnt plots de zon en de hemel klaart helemaal op, het wordt plots zelfs heel warm weer, weg dus die miezerige koude dag. We stoppen nog een een aantal uitzichtpunten waar we een steeds andere zichten voorgeschoteld krijgen maar Mount Saint Helens blijft zichzelf hullen in de mist.

Na de picknick ’s middags rijden we richting Mount Rainier N.P. We rijden het park binnen langs de Nisqually ingang en daar kopen we ook onze America The Beautifull pass. Een toegangspas die we nog in alle andere nationale parken van onze trip zullen kunnen gebruiken.

Na nog enkele stops waar we een steeds beter zicht krijgen op Mount Rainier komen we aan in het Paradise district van het park waar onze overnachtingsplaats voor de komende twee nachten gelegen is, de Paradise Inn. De parking blijkt nog overvol te staan. Logisch want hier zijn enkele van de populairste wandeltrails van het park gelegen met oa de Skyline trail die ik morgenochtend ga wandelen. Het blijkt ook dat we hier een perfect mobiel signaal hebben en dus onverwacht ook internettoegang.

Bagage naar de kamer, wat opfrissen en dan is het al bijna tijd om te gaan dineren. Nadien verpozen we nog wat op het buitenterras aan de lobby tot de koude valt en we naar binnen gaan. Alweer stilaan tijd om onder de wol te gaan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *