Dag 5: van Mount Rainier N.P. naar Seattle

Na het ontbijt laden we de auto in om aan een volgende etappe van de roadtrip te beginnen.

We vertrekken aan de Paradise Inn Lodge en rijden via de Stevens Canyon Road naar de oostkant van het nationale park. Onderweg maken we nog enkele stops aan mooie uitzichtpunten waaronder Reflection Lake, een meer dat een quasi perfecte spiegeling toont van Mount Rainier.

We rijden verder via de Chinook Scenic Byway naar Sunrise, een deel van het park gelegen aan de oostkant van de berg. Hier heb je een heel ander zicht op de berg. Aan de White River Campground stoppen we om te picknicken. Hier heb je een zicht op de White River, het water is niet helder maar eerder grijs van kleur, dat komt door het sediment dat meekomt van de gletsjer.

Na de middagpauze geen we stilaan richting Seattle. Onderweg nog even tanken en in de Walmart in Auburn nog enkele inkopen doen. Het verkeer in Seattle viel eigenlijk best nog wel heel goed mee van drukte.

Eens aangekomen checken we in in de Holiday Inn Seattle DWTN Lake Union. De kamer is zeer ruim. Het hotel heeft ook parkeergelegenheid in een afgesloten garage onder het hotel.

Morgen bezoeken we de Space Needle en Chihuly Garden en Glass wat op wandelafstand van het hotel gelegen is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *