Dag 6: een dagje Seattle

Vandaag kan de auto op stal blijven want alles wat we willen bezoeken vandaag in Seattle ligt op wandelafstand van ons hotel, de Holiday Inn Seattle Downtown – Lake Union. We hebben een zeer ruime kamer, parkeergelegenheid in een afgesloten garage en een lekker ontbijt, hotel is dus een aanrader.

Na het ontbijt op stap naar het Seattle Center, de omgeving waar oa de Space Needle, Chihuly Garden en Glass, het Museum of POP en nog veel meer allemaal gelegen zijn. De, via internet geboekte tickets voor de Space Needle hebben een tijdslot dus moeten we zeker op tijd daar zijn. De Space Needle werd gebouwd in 1962 voor de wereldtentoonstelling. Ondanks het tijdslot toch nog een uurtje wachten voor de lift ons helemaal naar boven brengt. Boven heb je een 360° zicht op de stad Seattle. 1 verdieping naar beneden heb je een draaiend plateau met een glazen bodem. Dat geeft echt een speciaal gevoel zo hoog in de lucht. Je kan zo lang als je wil boven blijven en daarna kan je, gelukkig maar, met de lift terug naar beneden.

Na het bezoek aan de Space Needle is het tijd voor de lunch, een broodje eten bij de Subway. We hebben ook al onze keuze gezien voor het avondeten, we gaan straks een pizza eten.

Na de lunch brengen we een bezoek aan Chihuly Garden en Glass, allemaal glaskunst van kunstenaar Dale Chihuly. Wat een indrukwekkende zaken kan je daar allemaal bekijken. Echt een aanrader.

Het is intussen laat in de namiddag, we maken nog een wandeling doorheen het Seattle Center.

Nadat de pizza heeft gesmaakt wandelen we stilaan terug naar het hotel. Koffers klaarmaken voor alweer een trip morgen naar onze volgende bestemming Port Angeles. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *