Dag 7: van Seattle naar Port Angeles

Deze morgen moet alles een beetje getimed worden in functie van de ferry die we vanuit Seattle naar Bainbridge Island nemen. Het lijkt raar om een ferry naar een eiland te nemen om verder door te reizen maar de andere kant van het eiland is met een brug verbonden met het vasteland. Om halftien vertrekt de ferry en we willen toch zeker op tijd zijn omdat de volgende afvaart een uur later is. We kozen om een ferry te nemen omdat we anders heel ver zouden moeten omrijden om richting Olympic NP te gaan.

Na de ferry rijden we enkele uurtjes langs een zeer mooie route en iets na de middag komen we aan bij het Olympic National Park Visitor Center dat gelegen is in Port Angeles aan het begin van de Hurricane Ridge road. Hier maken we een stop om te picknicken. Nadien rijden we deze weg helemaal naar het hoogste punt en stoppen onderweg aan de meest mooie uitzichtpunten. Boven doen we enkele korte wandelingen om nog meer te genieten van de mooie omgeving.

We rijden nadien langs dezelfde weg, er is geen enkele weg die het nationale park helemaal doorkruist, terug naar Port Angeles waar we de nacht doorbrengen in het hotel Quality Inn Port Angeles. We krijgen een kamer op de begane grond, zo moet ik eens niet met de koffers de trappen op.

Op Google Maps vinden we een restaurantje vlak aan het water, Fish & Crab Shack. De goede recensies laat ons besluiten om dit een te proberen. Het is helemaal aan het water van de Strait of Juan de Fuca. Lekkere Fish and Chips gegeten. Na het eten rijden we nog naar de lokale Walmart om er nog enkele inkopen te doen en op terugweg naar het hotel gaan we nog eens tanken met de auto, hij was nog meer dan halfvol maar het is maar een kwestie van zeker niet zonder benzine te vallen. Onze GMC Terrain waarmee we rijden is echt een zuinige auto.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *