Dag 8: Nog een dagje Olympic N.P.

We zijn vandaag weer vroeg wakker, en kunnen dus vroeg gaan ontbijten. Het ontbijtbuffet is lekker maar we hebben geluk dat we vroeg zijn want er zijn niet zo heel veel zitplaatsen en het hotel is blijkbaar bijna volgeboekt.

We gaan vroeg op pad en de Shaka Guide van Olympic N.P. is vandaag onze gids. Die Shaka Guides zijn echt wel een aanrader. Je krijgt via de app een volledige rondleiding in een Nationaal Park inclusief hints en tips ivm rijdtijden en wandelrails.

Onze eerste stop is aan de Elwa rivier aan de korte trail naar de Madisson Falls. De weg is hier verder afgesloten voor autoverkeer wegens beschadiging van de weg. Even verderop rijden we een heel eind naast het mooie Lake Crescent. Daar maken we ook een stop en een hike naar de Marymere Falls. Even voorbij Lake Crescent gaan we linksaf de Sol Duc Road op. We stoppen aan de Salmon Cascades maar zien daar geen zalmen de waterval omhoog gaan. Even verder wandelen we ook de Ancient Groves trail doorheen een stuk oerbos wat wel heel indrukwekkend is.

Helemaal aan het eind van de Sol Duc Road picknicken we voor onze middag en daarna doen we de hike naar de Sol Duc Falls, een waterval die zich in drie splitst. Daarna rijden we de weg terug naar de US-101 en volgen die tot in Forks waar we in het Pacific Inn Motel logeren. Een ruime kamer met alle behoeften die we nodig hebben. Rond een uur of zes gaan we net naast het hotel in The In Place een lekkere Angus burger eten.

Daarna brengen we onze bagage terug wat op orde om morgen de volgende etappe te kunnen aanvatten. Het beloofd weer een zeer gevulde dag te gaan worden, maar meer daarover morgen…

2 gedachten over “Dag 8: Nog een dagje Olympic N.P.”

    1. Dit zijn de afstanden van de wandelingen die we hebben gedaan

      Madisson Falls = 0.2 miles roundtrip
      Marymere Falls = 1.8 miles roundtrip
      Ancient Groves trail = 0.6 miles roundtrip
      Sol Duc Falls = 1.6 miles roundtrip

      Dus een totaal van 4.2 miles in totaal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *