Dag 9: de regenwouden en stranden van Olympic NP

Met nog het Hoh Rainforest, Ruby beach en Lake Quinault ging het een goedgevulde dag worden. Ook omdat het Hoh Rainforest een zeer druk gebied in het park is zijn we vandaag vroeg uit de veren. Er was geen ontbijt in het hotel maar we hadden meer dan genoeg in onze koelkast om zelf te ontbijten op de kamer. Dat bespaarde weer wat tijd zodat we vroeg konden vertrekken.

Om 8u waren we al onderweg. We waren dus redelijk vroeg aan de Hoh ingang van het park. Daar was het nog kalm. Maar toen we aan het eind van de weg aan het Visitor Center aankwamen waar we ook de Hall of Mosses trail wilden doen bleek de parking al helemaal vol te staan. Ook de overflow parking aan de kant van de weg stond al helemaal vol. Net toen we nog een laatste toertje rond de parking gingen rijden ging er juist iemand weg en wij natuurlijk gelukkig.

Eerst even naar het Visitor Center voor een trailmapje. Er ging dan ook een Ranger beginnen aan een Ranger-talk over het regenwoud van de Hoh. Die hebben we dan ook nog gevolgd en daarna de Hall of Mosses trail gewandeld.

Daarna verder naar de stranden van het park. We zijn gestopt aan Ruby beach en Kalaloch beach waar je ook de Tree of Life kan zien.

Daarna ging het verder langs de US101, die we reeds enkele dagen volgen rondom het park, naar Lake Quinault. Daar planden we van de volledige toer rondom het meer te doen. We begonnen op de South Shore Road waar we ook nog gestopt zijn aan de grootste Sitka Spruce Tree van de wereld (een echte gigant), Merriman Falls en Bunch Creek Falls. Toen we net in de helft van de loop over de brug van de Quinault River reden zagen we blauwe zwaailichten aan het eind van de weg. De North Shore Road bleek afgesloten door de politie en we moesten dus terugkeren via dezelfde weg als we waren gekomen.

Eens we terug op de US101 waren, ging het verder tot in Aberdeen waar we vanacht logeren in de Best Western Plus Aberdeen. Na een lange dag redelijk laat aangekomen aan het hotel. Daarna even bij Denny’s gaan eten en nog enkele boodschappen doen bij de Walmart en dan alweer onder de wol. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *