Dag 10: op weg naar de Oregon Coast

Als we deze ochtend naar buiten keken dachten we eerst dat we terug in België waren, het regende nogal hard. Na het ontbijt de koffers alweer in de auto inladen en gaan uitchecken. We gingen op weg naar Seaside, wat een klein beetje ten zuiden van Astoria gelegen is. Vanaf Astoria hebben we terug een privé gids die ons doorheen de hele Oregon Coast gaat loodsen in de vorm van de GuideAlong app. Het is eens geen Shaka guide want die hebben momenteel geen gids voor de Oregon Coast.

We reden Astoria binnen via de speciale Astoria-Megler bridge. Het was intussen al in de late voormiddag en het weer begon stilaan te beteren, het is niet de eerste dag die koud begint maar dan op de middag helemaal opklaart. In Astoria reden we naar de Astoria Column, gelegen op een hoogte en hierheen je een schitterend zicht over de gehele omgeving van Astoria. Het bezoek aan het park en het beklimmen van de toren is gratis maar er moet wel 5$ parkinggeld betaald worden, je krijgt dan een parkingticket dat de rest van het jaar geldig is. De 38m hoge toren kan beklommen worden via 164 trappen. Astoria zelf lijkt ons een gezellig stadje, al reden we alleen maar met de auto door het centrum.

Onze volgende stop was in het Fort Stevens State Park, onze eerste echte stop aan de Oregon Coast. Daar bezochten we de historische site van het fort dat ooit de monding van de Columbia rivier verdedigde. Even verderop bezochten we ook het scheepswrak van de Peter Iredale, een stuk scheepswrak op het strand.

Na dit bezoek loodste onze GuideAlong gids ons naar het Lewis en Clark National Historic Park waar Fort Clatsop te bezoeken is. Het fort is een replica want het originele fort is ooit volledig afgebrand.

Intussen is het al laat in de namiddag geworden als we in Seaside aankomen waar we in de Inn at Seaside de nacht gaan doorbrengen. Nadat we al onze bagage naar de kamer hebben gebracht besluiten we om in Broadway Street een restaurantje uit te gaan zoeken om iets te eten.

Aan het eind van Broadway Street staat het monument voor het einde van de Lewis & Clark National Historic Trail. Op het strand zijn een aantal kunstenaars bezig om een. grote zandsculptuur te maken. We besluiten hier op de hoek bij Mo’s Seafood & Chowder iets te gaan eten. We kiezen beiden een Chowder met garnalen in een zuurdesem brood, we hebben dit ooit al eens gegeten in San Francisco. Vlak aan het strand beiden eten en drinken voor nog geen 50$, ga dat eens in België zoeken…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *