Dag 11: whale watching of toch niet?

Deze ochtend nog eens vroeg uit de veren want er stond iets speciaals op het programma. De Oregon Coast staat bekend om de walvissen die er te spotten zijn. We hadden verleden week een whale watching trip geboekt in Depoe Bay, dus we moesten om 13u30 ter plaatse zijn voor een 1,5u durende vaart op de oceaan in een zodiak op zoek naar walvissen. Bij de boeking had men ons gezegd dat er tussen 7 en 8u ’s morgens een SMS zou verstuurd worden om te bevestigen of de trip al dan niet zou plaatsvinden want deze is natuurlijk afhankelijk van het weer. Om 8u hadden we nog geen SMS dus belden we zelf volgens de instructies om te informeren. Zo vroeg op de dag was het nog een antwoordapparaat. Even later kregen we van de firma een telefoontje. Met slecht nieuws, er was storm op de oceaan en het was dus veiligheidshalve niet mogelijk de trip te laten plaatsvinden. Men beloofde ons op de middag een laatste update door te bellen wat zo gebeurde, het was een finaal njet. Geen whale watching trip vandaag. Men stelde voor om de trip naar overmorgen te verplaatsen maar dan zijn we spijtig genoeg niet meer hier in de buurt.

Omdat we dus ’s morgens al wel wisten dat de trip niet zou plaatsvinden hebben we enkele stopplaatsen meer ingevoegd onderweg aan de zeer mooie Oregon Coast. Eerste stopplaatsen waren Ecola State Park en de Haystack Rock in Cannon Beach. Verder ging het steeds via de US-101 highway richting zuiden. Net voorbij Tillamook verlieten we de US-101 om verder via de Three Capes Scenic Byway de kust verder te volgen. Ook wij zagen tijdens onze stops aan de stranden hoe onstuimig de oceaan wel was en dat het een goed besluit was om de whale watching trip af te gelasten.

Even voorbij Pacific City sloten we terug aan op de US-101 richting Lincoln City om verder de kustlijn van nabij te volgen. Daarna ging het via Depoe Bay naar Newport waar we in La Quinta gaan overnachten. De vriendelijke dame aan de receptie vroeg welke route we al gevolgd hadden en waar we nog naartoe gingen. Ze zei ons ook om nog genoeg tijd te voorzien voor de rest van de kustlijn want dat deze hier heel mooi is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *