Dag 12: of toch nog whales aan de schitterende Oregon Coast?

Na het ontbijt is het weer tijd om alle bagage in de auto te laden en op weg te gaan naar onze volgende bestemming aan de Oregon Coast, Coos Bay.

We besloten om terug even richting noord te rijden om Yaquina Head Outstanding Natural Area te bezoeken. Een fotogenieke plek met een lighthouse. En als extra zagen we er ook nog pelikanen, zeeleeuwen en… jawel ook een walvis. Daarna vertrokken we terug in zuidelijke richting op de US-101, de hyway die we reeds volgen toen we enkele dagen geleden uit Port Angeles vertrokken.

Langs de kust stoppen we nog aan oa. Devil’s Chur, Cape Perpetua, Thor’s Well, The Spouting Horn en de Oregon Dunes, de ene plaats is al mooier of specialer dan de andere. Op enkele plaatsen doen we korte wandelingen eens al eens naar een lighthouse, dan weer door zandduinen of nog naar een van de vele stranden.

Eens we in Coos Bay aankomen checken we in in het Best Western Holiday Hotel, een leuke naam als je zou vergeten zijn dat je op verlof bent.

Morgen volgt nog een laatste rit langs de schitterende Oregon Coast. We zijn dan ruim over de helft van de roadtrip doorheen Washington en Oregon maar wat een schitterende trip is het tot hiertoe reeds geweest…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *