Dag 13: op weg naar Californië

Vanmorgen aan de ontbijttafel ontdekten we dat er nog een Belgisch koppel uit Turnhout in het hotel logeerde. Zij kwamen uit het Noorden en gingen de hele kust afreizen tot in het Zuiden. Wij nemen morgen na vier dagen kust afscheid van de oceaan en gaan dan richting binnenland.

Maar eerst toch nog een tijdje de kust volgen, eerst nog in Oregon en daarna in Californië. Vandaag hebben we ervoor gekozen om niet meer zo heel dikwijls te stoppen aan de kust omdat we rond de middag in Redwood National and State Parks wilden aankomen.

In Crescent City verlaten we de de US-101 om daar opgewacht te worden door onze Shaka Guide die ons de weg gaat wijzen doorheen Redwood N.P. Vandaag gaat het doorheen het Jedediah Smith Redwoods State Park. We stoppen even aan het Hiouchi Visitor Center waar we onze dagelijkse picknick houden. Daarna volgen we de Howland Hill Scenic Drive. Deze route is voor het grootste deel onverhard maar wel erg druk. Er liggen aan deze weg twee zeer populaire hikes die we ook willen doen, de Stout Grove is een 0.5 lange trail doorheen een woud van Redwoods. Verderop wandelen we ook nog de trail doorheen the Grove of Titans. Een wandeling doorheen een 2000 jaar oud woud vol met Redwood giganten.

Daarna is het stilaan tijd om richting Klamath te rijden waar we overnachten in de Holiday Inn. Maar onderweg laten we ons toch nog verleiden om de afslag te nemen naar de Klamath River Overlook. dit is een hooggelegen uitzichtpunt van waaruit je een schitterend uitzicht hebt op de Klamath rivier. Dit uitzichtpunt is ook geschikt om op de Oceaan te speuren naar walvissen, maar spijtig genoeg spotten we er geen vandaag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *