Dag 14: Redwood National and State Parks

Nadat we gisteren met het Jedediah Smith Redwoods State Park al een eerste deel bezocht hadden van het Redwood National and State Parks stond vandaag de rest op het programma.

Na het ontbijt, de koffers weer in de auto en hop back on the road again, dat nummer van Willie Nelson speelt steevast als eerste in de auto bij het vertrek. Vandaag zal het ook een afscheid worden van de US-101, de hyway die we reeds vanuit Olympic N.P. volgden over een afstand van bijna 1200 km.

 

Maar eerste nog de Newton B. Dury Scenic Parkway volgen, een kleine detour doorheen het Prairie Creek Redwoods State Parkwaar we ook de kleine wandeling naar de Big Tree doen en even voorbij het Visitor Center ook enkele Elken in een meadow zien. Eens terug op de US-101 gaan we verder zuidelijk en even verderop stoppen we bij Elk Meadow waar we de hike naar de Trillium Falls doen. Van daar gaat het naar de Bald Hills Road, alweer een Scenic drive. We stoppen aan de Lady Bird Johnson Grove waar we op de kleine parkeerplaats net de laatste plaats hebben. We doen daar een wondermooie trail, opvallend is hoeveel Redwood trees hier door brand beschadigd zijn maar toch nog verder groeien. Aan de Redwood Creek Overlook heb je vanuit de hoogte een heel mooi vergezicht en kan je zelfs de oceaan in de verte zien.

Tijd om voor een laatste keer terug te keren naar de US-101 waar we nog een laatste stop maken aan het Kuchel Visitor Center. Daar picknicken we ook vooraleer we aan de rit naar onze avondbestemming aanvatten. We moeten nog een kleine 300 km rijden naar Redding waar we tegen 18u aankomen met onweer en zware regen. ’s Avonds gaan we nog eens een keer in de plaatselijke Denny’s eten en daarna nog enkele v-boodschappen doen in de Walmart. Die supermarkt is zelfs op een zondagavond tot 23u open.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *