Dag 15: Lassen Volcanic N.P.

Vandaag gaan we terug de staatsgrens over naar Oregon. Dat wil zeggen goedkopere benzine, want die is in Californië wel stevig duurder, maar ook trager rijden.

Maar eerst gaan we in Californië nog Lassen Volcanic N.P. bezoeken. We hebben ervoor gekozen om vanuit Redding naar de zuidelijke ingang van het park te rijden en zo de enige weg door het park van zuid naar noord te doen en dan naar Klamath Falls verder te rijden.

Voor we aan het park zijn rijden we kilometers lang door in de as gelegde bossen door de recentelijke Park-wildfire waardoor Lassen Volcanic ook een tijdlang gesloten was. De brandgeur is nog duidelijk waar te nemen.

Eens we in het park zijn zien we wat de Dixie-wildfire in 2021 heeft aangericht in het park. Een boom die omviel op een elektriciteitsleiding en zo kortsluiting veroorzaakte. Tegen de tijd dat er een technieker ter plaatse kwam was er al een klein brandje dat zich razendsnel uitbreidde naar een groot gebied in het park. Het duurde toen 3 maanden vooraleerde brandweer de brand onder controle kreeg.

De eerste stop is aan Sulphur Works, waar het op zijn zachtst gezegd een beetje stinkt.  Verder stoppen we aan Lake Helen, Lassen Peak View en Devastated Area. Spijtig genoeg hebben we nergens grote wandelingen gedaan want daarvoor was het weer veel te slecht. Vooral de koude was een spelbreker.

Toen we aan het einde van de route aan Manzanita Lake kwamen was het echt stevig aan het regenen, dus daar zijn we maar direct doorgereden. Ook onderweg van het park naar Klamath Falls regende het bij momenten zeer hard.

Rond 17u30 kwamen we aan aan de Best Western Olympic Inn in Klamath Falls waar we tot morgen logeren. ’s Avonds zijn we bij Mountain Mike’s Pizza nog een zeer lekkere pizza gaan eten. Echt een aanrader.

2 gedachten over “Dag 15: Lassen Volcanic N.P.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *