Dag 16: Crater Lake N.P.

Na het ontbijt en het uitchecken vertrokken we vanuit Klamath Falls naar Crater Lake N.P. Hier hadden we alweer een Shaka gids om ons doorheen het het park te loodsen en ons van vele interessante weetjes op de hoogte te brengen.

Logischerwijze zijn we het park binnengereden langs de zuidelijke ingang. We kozen om de west rim drive te doen want de east rim drive is wegens wegenwerken onderbroken voor doorgaand verkeer.

We stopten voor de eerste keer aan de Rim Village waar we een eerste keer het prachtig blauwe meer konden bewonderen. Daar is ook de mooie Crater Lake Lodge gelegen. Het moet prachtig zijn om in deze omgeving te overnachten maar dan moet je reeds lang vooraf boeken.

Daarna stopten we nog aan Discovery Point en de Watchman Overlook. Wat ons direct opviel was de ijzig koude wind. Aan de North junction kozen we toch om nog een stukje van de East Rim Drive te gaan doen. We stopten daar aan de Fleetwood Cove Trail, dit is de enige plaats waar je langs een wandelpad naar de rand van het meer kan wandelen. Dit 1,1 lange pad daalt 213 meter naar beneden naar het meer. Het viel ons op dat hier de temperatuur veel beter was en er bijna geen wind was, we besloten dan maar om de hike naar beneden te wagen. Je wordt dan beloond met een spectaculair zicht op het meer.

Ne deze hike moesten we nog 100 mijl rijden naar Bend waar we voor de nacht logeren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *