Dag 17: een verrassing van formaat

De planning van de dag was om iets later te slapen en rustig aan de dag te beginnen want er stond maar een heel kleine verplaatsing op het programma en het bezoek aan het kleine Smith Rock State Park en de Painted Hills van het John Day Fossil Beds National Monument.

Er was zelfs twijfel of we Smith Rock State Park wel zouden doen want dit is echt wel een klein park. Bij aankomst bleek het heel erg warm te zijn, in tegenstelling tot de vorige twee dagen.

En er was een trail die ons direct aansprak… de Misery Ridge Loop. Een loop van 4 mijl lang. Ze stond wel als ‘most difficult’ geklasseerd op de kaart. De loop begint beneden aan de brug over de rivier en vanaf de parking moet je eerst een heel stijl pad naar beneden nemen. Het begin van de loop trail begint direct met een stijle klim langs switchbacks. Bij momenten heel erg stijl… Eens boven denk ik even, wat een toepasselijke naam ‘MISERY Ridge trail’ (blijkt achteraf dat de rots die we overstaken Misery Ridge heet.

Eens boven blijkt dat het pad al bijna even stijl terug naar beneden duikt, tot we aan de oever van de Crooked River zijn en dan nog een mijl of 3 de rivier zullen volgen tot aan het begin van de wandeling. Onderweg denk ik meermaals, wat een mooie landschappen. Dit is echt de verrassing van het hele verlof. Van de grote nationale parken weet je vooraf dat ze mooi zijn, maar dat dit kleine park zo fantastisch mooi was, dat was toch dé verrassing. Dit park heb ik op basis van foto’s die ik zag op Facebook in de planning opgenomen en het was het echt wel waard. Ik raad het aan aan iedereen die in de buurt is.

Eens de wandeling achter de rug was het tijd om te picknicken en ook dat kon op de picknickweide. Tijdens de lunch werden de plannen voor de dag wat aangepast. Het was intussen ruim 2 uur voorbij dus besloten we om John Day Fossil Beds N.M. te verschuiven naar morgen. Dat kon omdat we toch twee nachten logeren in Prineville. Zo zijn we betrekkelijk vroeg in het hotel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *