Dag 18: John Day Fossil Beds N.M.

Vandaag stond een bezoek aan John Day Fossil Beds National Monument op het programma. Dit National Monument bestaat uit drie aparte ‘units’ die nogal ver van mekaar gelegen zijn. Vanuit Prineville waar we logeren gingen we sowieso de Painted Hills unit bezoeken, die was het dichtbij gelegen. En daarna wilden we ook nog de Sheep Rock unit bezoeken, daar ligt ook het enige Visitor Center van dit park. Het is een groot en nieuw bezoekerscentrum waar men veel info vind over de fossiele die gevonden worden en een film wordt vertoont die info geeft over alles wat er in het park te zien maar vooral gevonden wordt. Er worden in deze regio van Oregon nog steeds veel fossielen gevonden.

Dus na het ontbijt op pad. De koffers mochten op de kamer blijven want we logeren 2 nachten hier in Prineville. De eerste stop was dus in de Painted Hills. We deden er enkele kleine wandelingen en genoten van de mooie omgeving. De enige weg door het park is een gravel weg met hier en daar toch wel wat diepe putten.

Na enkele uren in de Painted Hills zetten we koers naar het Thomas Condon bezoekerscentrum in de Sheep Rock unit. Na de picknick hebben we in het bezoekerscentrum een film bekeken over het National Monument. Daarna reden we verder naar Blue Basin waar we de 5.2 km lange Blue Basin Overlook Trail gingen doen. Een mooie trail die 230m hoger klimt naar een uitzichtpunt over het Blue Basin. Voor de geoefende wandelaar is dit zeker een aanrader.

Na de wandeling was het alweer tijd om terug richting hotel te rijden. In Prineville vind je veel eetgelegenheden maar we gingen terug naar daar waar we gisteren lekker hadden gegeten, Dillon’s Grill.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *