Dag 19: op weg langs de Journey Thru Time Scenic Byway

We volgden eigenlijk gisteren ook al een hele tijd de Journey Thru Time Scenic Byway bij het bezoek aan de Painted Hills en Sheep Rock van het John Day Fossil Beds N.M.

Vandaag gingen we terug op pad via dezelfde Scenic Byway om vanuit Prineville via de Clarno Unit van het john Day Fossil Beds N.M. verder door te rijden naar Biggs. In John Day Fossil Beds kan je drie korte wandelingen maken naar een arch en fossielen. We maakten een combinatie van de drie wandelingen. In Biggs later op de dag zagen we de Columbia rivier terug die we voor het eerst tijdens deze trip zagen in Astoria. Daar hebben we de rivier zelfs gekruist via een zeer mooie brug. Dit gaan we nu niet meer doen, we blijven aan de kant van Oregon, de overzijde van de rivier is Washington State.

Onze eerste stop was het Columbia Gorge Discovery Center en Museum. Het museum is heel erg mooi en zijn 12$ inkomgeld meer dan waard. Van daar hebben we de Historic Columbia River Highway gevolgd tot in Mosier. Daar moet je met de auto de Interstate 84 op want de historische Highway die door 2 tunnels gaat is enkel geopend voor wandelaars en fietsers tussen Mosier en Hood River. Het was een heel mooie rit, dit beloofd voor onze trip van morgen als we de Columbia River Gorge blijven volgen van Hood River naar Portland.

Omdat het verkeer in Hood River heel erg druk was opteerden we om bij de Dairy Queen Grill&Chill te gaan eten wat net naast het hotel is gelegen. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met een MacDonalds maar naar onze smaak zijn de burgers wel beter bij de DQ.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *