Dag 20: langs de Columbia River Gorge naar Portland

Weinig kilometers vandaag. Maar wel weeral enig mooie landschappen en een aantal watervallen. Eerste werk na het vertrek was ons zuinig bakske nog eens voltanken. Vandaag zijn we ook ergens de goedkoopste benzineprijs tegengekomen nl. 2,99$ per gallon dat is omgerekend 0,79$ per liter. We zijn in Californië prijzen tegengekomen die vlot de 6$ per gallon of 1,58$ per liter haalden. Dus hoog of laag, de benzineprijs blijft hier in Amerika vlot goedkoper dan in Europa.

Onze eerste stop was aan Bridge of the Gods, een brug over de Columbia rivier naar Washington. In Dodson zijn we terug de Historic Columbia River Hyway gaan volgen. Op dit stuk Hyway kan je veel zeer mooie watervallen bewonderen, sommige gewoon vanaf de weg, voor andere moet je dan weer een trail volgen. De bekendste en meest drukke zijn de Multnomah Falls. Let wel op, parkeren op de parking naast de oude Hyway kost je 20$, je mag er dan wel de hele dag blijven staan als je dat zou willen. Aan deze waterval hebben we de trail gewandeld naar de top van de waterval. Het is een niet zo lange trail maar wel heel steil.

Aan de Latourell Falls vonden we een picknick tafel die niet bezet was, dus daar hebben we onze picknick gedaan. Via een korte trap heb je een mooi zicht op de waterval, maar het is ook mogelijke een trail te volgen naar de Upper Latourell Falls.

Nadien zijn we ook nog gestopt aan Vista House, een mooi paviljoen gelegen boven op een heuvel. Het uitzicht is er prachtig. Daarna zijn we verder door gereden naar Portland. We zijn terug waar we drie weken geleden deze wondermooie roadtrip zijn begonnen. Morgen nog een dagje Portland bezoeken en overmorgen de lucht in richting Europa.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *