Dag 21: alweer de laatste dag in de U.S.A.

Het is onvermijdelijk en ook nu weer zit de rondreis er bijna op. We beginnen aan onze laatste dag. Gisteren waren we in gesprek geraakt met Amerikanen die ons gezegd hadden dat er tegenwoordig niet meer zo veel te zien is in Portland. Dat steeds meer handelszaken in Downtown Portland leeg komen te staan. En dit konden we zelf ook vaststellen. De enige handelszaken die blijkbaar nog overblijven zijn horecazaken, maar voor de rest veel leegstand. Ook wel wat daklozen, aan de overkant van de straat aan het hotel staan zelfs twee tentjes. Eigenlijk echt wel triest om te zien.

Na ons ontbijt hadden we gepland om met de auto naar de Pittock Mansion te gaan. Daarin is een mooi museum over Georgine Pittock en haar familie die lange tijd dit huis bewoonden. Het is gelegen boven op een heuvel en daarom biedt het een mooi zicht over Portland en bij helder weer kan je zelfs Mount Rainier zien liggen. Wij konden deze vulkaan niet zien, maar wel Mount Hood was mooi zichtbaar.

In de namiddag hadden we een riviercruise geboekt op de Willamette rivier. Gedurende 1,5 uur vaarden we onder een deel van de bruggen van Portland en kregen we hierbij uitleg van een gids. Dit was tevens onze laatste uitstap van de reis.

’s Avonds zijn we achter de hoek van het hotel gaan eten bij Paddy’s, een Ierse Pub. Een sheperd’s pie bij een glas Guinness. Meer moet dat niet zijn.

Morgen als we vertrekken richting luchthaven wijken we van onze dagelijkse routine even af, er zal geen ‘On the Road Again’ meer klinken uit de boxen van de auto maar wel ‘Leaving on a Jet Plane’.

Amerika, je was weer geweldig… we hebben gedurende 3 weken weer vele schitterende dingen gezien, van vulkanen over meren en rivieren tot aan de mooie stranden van de Oregon Coast. We zeggen geen vaarwel maar tot ziens…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *