Dag 21: de laatste

Aan alle mooie liedjes komt een einde, en dus ook aan verlof. Vandaag was het alweer onze laatste dag waarop we nog enkele mooie dingen konden beleven.

De planning was om vandaag naar het Alpine Visitor Center te rijden via de Old Fall River Road. Dit was de eerste weg voor gemotoriseerd vervoer door Rocky Mountain NP, aangelegd tussen 1913 en 1920. Het is een 9 mijl lange onverharde weg met een aantal erg stijle switchbacks. Maar deze weg wordt goed onderhouden en is dan ook berijdbaar met elk type wagen. Aangezien het tegenwoordig erg druk is op deze weg (wij reden bijna in file naar boven) en de weg erg smal is heeft men er een enkelrichting van gemaakt,in de richting naar het Alpine Visitor Center. Bij een bezoek aan Rocky Mountain NP is het rijden van deze weg bijna een must.

Boven aan het Alpine Visitor Center was het weer erg druk maar na enkele tourtjes op de parking lot vonden we toch een plaatsje. Dit Visitor Center is het hoogstgelegen van alle Visitor Centers van de NPS. We hebben wat rondgekeken in het Visitor Center en van de indrukwekkende landschappen genoten. We hebben in het aanwezige restaurant geluncht. Daarna zijn we via de Trail Ridge Road terug richting Estes Park gereden.

We zijn ook nog de Bear Lake Road ingereden. Met twee borden kondigde men aan de de parking lot aan Bear Lake vol was en dat men vanaf Park & Ride de shuttle bus moest nemen. Eigenzinnig ben ik toch helemaal naar Bear Lake gereden en mocht daar op teken van een parkranger rechtsomkeer maken. We hebben dus spijtig genoeg Bear Lake niet gezien. We wilden de tijd niet meer spenderen om nog terug te rijden met de shuttle bus want we wilden ook nog de auto gaan wassen en moesten natuurlijk ook nog onze koffers terug herschikken.

Ik had op internet een benzinestation gevonden in Estes Park waar je de auto zelf kan wassen of men hem voor jou wast. De tweede optie sprak me wel aan. Toen we aan de carwash arriveerden bleek er op zondag maar één mogelijkheid te zijn en dat is zelf wassen, dat heb ik dan maar gedaan. Daarna zijn we in Estes Park nog even iets gaan eten.

En dan de valiezen… Intussen heb ik online ook al ingechecked voor de vluchten van morgen.