Dag 2: Joshua Tree NP

Om 5 uur werden we reeds wakker, natuurlijk een gevolg van de jetlag die we ongetwijfeld weer te verwerken krijgen na de lange vliegreis van Europa naar Amerika. We hebben dan maar van de situatie gebruik gemaakt om de reiskoffers een beetje te herschikken en de auto al een beetje te schikken omdat we daar toch ook wel wat uurtjes in zullen verblijven de komende 21 dagen.

Na het ontbijt zijn we dan vanuit Anaheim vertrokken richting Yucca Valley. Bedoeling is vandaag reeds ons eerste nationale park nl. Joshua Tree NP te bezoeken. Maar eerst nog even terug langs de Walmart om nog wat dingen zoals ijs voor de koelbox te kopen. Daar hebben we ook een leuke plooistoel op de kop getikt voor amper 8$. Die zal dienst doen als ik ga wandelen en Heidi niet wil meegaan, ze kan dan ergens in de schaduw wat relaxen in haar nagelnieuwe oogverblindende rode klapstoel. En het ijs wordt vervangen door twee vriespakken, dat is toch makkelijker in de koelbox ipv dat steeds smeltende ijs.

Daarna rijden we verder naar Joshua Tree NP. Aangekomen in het Cottonwood Visitor Center kopen we alvast onze ‘America The Beautifull’ jaarpas. We vernemen daar ook dat een pas die gekocht wordt in september geldig blijft tot het jaar erop eind september. Ai, dan hadden we nog een geldige pas van verleden jaar maar… die ligt natuurlijk thuis.

Cholla Cactus

Na de stop in het nogal kleine Cottonwood Visitor Center gaan we verder het park in en wij vinden het variërend landschap van dit park echt wel de moeite waard. Aan Cholla Garden maken we een kleine eenvoudige wandeling doorheen de cactussen. Na een picknick stoppen we aan Skul Rock, een zoals de naam al laat vermoeden rots in de vorm van een doodshoofd. Daarna stoppen we nog aan de Hidden Valley Trail. Heidi gaat de wandeling van 1,6km niet meedoen. Het is een erg mooie wandeling naar een kleine verborgen vallei maar de hitte (40°C) is zelfs tijdens zo’n relatief gemakkelijke geen bondgenoot.

Skul Rock

Na de wandeling is het tijd geworden om verder te rijden naar Yucca Valley waar we gaan logeren in het Best Western Joshua Tree Hotel. ’s avonds gaan we eten bij Denny’s. En rond 10u uur het bed in, want de Jetlag steekt de kop weer op.

Hidden Valley

De complete fotoreeks vind je hier.