Dag 3: Mojave National Preserve

De nachtrust is al veel beter verlopen vandaag, we lijken deze keer snel van onze jetlag verlost te zijn. Het ontbijt is vandaag zoals we dat in een Best Western hotel gewoon zijn. Eitjes, spek, toast, en al de rest. Het smaakte.

Vandaag gaat de rit richting Laughlin. Een stadje net in de staat Nevada en ‘klein Las Vegas’ is wel een goede benaming voor dit stadje. Omdat we iets meer wilden zien dan alleen maar interstates had ik een route uitgestippeld die doorheen het Mojave National Preserve. Een woestijn kan ook heel mooi zijn. Afwisselde landschappen met vooral hier en daar heel veel joshua trees. Onze eerst stop was aan een klein tankstation waar je ook iets kan drinken (Roy’s Café) net voor we Mojave National Preserve gingen binnenrijden.

De Kelso Dunes

Onze eerste stop in Mojave NP zijn de Kelso Dunes. Enorme witte zandduinen waar je een wandeling kan maken naar de top. Met bijna 40°C hebben we dat maar aan ons laten voorbij gaan. Iets na de middag arriveren we aan Kelso Depot. Een oud treinstation dat volledig gerestaureerd is en nu dienst doet als visitor center. De treinsporen hier worden nu nog steeds gebruikt. Hier hebben we gepicknickt.

Na de picknick nog enkele uurtjes rijden naar Laughlin, een soort mini Las Vegas.

De complete fotoreeks vind je hier.