Dag 4: Route 66, The Mother Road

Mijn dagverslag zou ik willen beginnen met een kleine tip ivm het tanken. Indien je bij vertrek vanuit Laughlin wil tanken rij dan even de brug over tot in Arizona, daar is de benzine een heel stuk goedkoper (althans toch toen wij er waren).

Even na het vertrek vanuit Laughlin zijn we de Route 66 opgegaan en die zouden we vandaag volgen tot in Williams om daar richting Grand Canyon NP af te slaan.

De ezels van Oatman

Het eerste plaatsje waar we gestopt zijn is Oatman. Een typisch Route 66 plaatsje waar de tijd heeft stilgestaan. Er lopen hier en daar ook ezels door de straat, een wel heel gek zicht. Na het verlaten van Oatman ga je bijna direct de bergen. Na een kleine 10 km bereik je de Sitgreaves Pass waar een heleboel kruisjes op de bergwand geplaatst zijn. Een speciaal zicht en een stop waard.

Sitgreaves Pass

Rond de middag stopten we in Hackberry. Hier is bijna enkel de General Store overgebleven, leuk om eens soeveniertjes te kopen in het winkeltje of om, zoals wij, te picknicken op één van de vele banken die er staan.

General Store van Hackberry

Na de picknick bleven we steeds de Historic Route 66 volgen. Volgende plaats waar we halt hielden is Seligman. Daar is een bezoek aan de souvenirshop van Vilma & Angel een must. Angel is vroeger een kapper geweest. Nu op de gezegende leeftijd van 93 is hij nog steeds veel terug te vinden in de barbershop, om er mee op de foto te gaan met de vele toeristen. Wat een aimabel man die we ook al eens ontmoetten op onze rondreis in 2014.

Op de foto met Angel

Het traject tussen Seligman en Williams verloopt via de interstate. In Williams zijn we niet gestopt wegens tijdsgebrek want het is vanuit Williams nog wel een eindje rijden tot aan de Grand Canyon. Eens aan de Grand Canyon zijn we rechtstreeks naar de Bright Angel Lodge gereden om in te checken.

Williams, Gateway to the Grand Canyon

Na het avondeten vroeg onder de wol want morgen wacht er mij een pittige wandeling. De Bright Angel Trail tot aan Plateau Point en terug. Een 22 kilometer lange tocht met een zeer groot hoogteverschil.

De complete fotoreeks vind je hier.