Dag 15: Capitol Reef – Bur Trail Road – Strike Valley Overlook

Bucket list day, beter kan ik de 15e dag van onze rondreis niet noemen. Het begon allemaal 4 jaar geleden toen we voor de eerste keer hier in Capitol Reef NP arriveerden. We kregen toen zoals in elk Nationaal Park een mapje van het park. Daarop stond een foto die een speciale aantrekkingskracht had op mij. Het was de Waterpocket Fold, wist ik toen veel waar je dat panorama in het echt kon bewonderen.

Thuis gekomen ben ik dit toen verder gaan onderzoeken en ik vond dat we aan de Strike Valley Overlook moesten zijn om dit in het echt te bewonderen. Een ver afgelegen overzichtspunt in het Waterpocket district van het park. Het ging als het ware op mijn bucket list. Dit moest ik ooit eens in het echt gezien hebben.

En vandaag was het dus zo ver. Het werd een schitterende tocht. Vertrekken deden we aan het Visitor Center van het park in Fruita. Dan ging het via de UT-24 naar de oostelijke ingang van het park waar we rechts de Notom Bullfrog Road namen. Het eerste stuk van deze weg ligt buiten het park en is verhard, vanaf de parkgrens wordt dit een onverharde weg.

Je volgt de Notom Bullfrog Road tot aan de afslag naar rechts naar Boulder. Dit is de Bur Trail Road, kort na de afslag klimt deze weg stijl via een reeks stijle switchbacks.

Kort na de switchbacks heb je rechts een afslag naar de Upper Muley Twist Canyon. Na 100m kom je op een klein parking lot waar wij hebben gepicknickt (opgelet, er zijn geen banken of WC’s aanwezig hier). Indien je geen High Clearance 4×4 voertuig hebt moet je vanaf hier nog 3 mile wandelen naar de Overlook. Wij konden met onze SUV deze weg wel rijden. Dit is bij momenten een zeer hobbelige weg met veel losse stenen. Na drie mijl kom je aan het eind van deze weg aan een tweede parking. Van hieruit is het nog 0,3 mijl naar de Strike Valley Overlook. De eerste paar honderd meter is dit een pad tussen struiken maar daarna moet je nog een stuk slickrock over, daar is het pad aangeduid met rock cairns. Maar wat is het uitzicht over de Waterpocket Fold prachtig.

Terug op de Bur Trail Road heb je nog enkele mijlen onverharde weg. Nadien rijdt je nog een stuk door een mooi landschap van het Grand Staircase-Escalante NM. Eens in Boulder draai je rechts de schitterende Scenic Byway 12 op die je volgt tot aan hiway 24. Daar ga je rechts en kom je als vanzelf terug aan in Fruita.

We kwamen rond half zeven terug aan in het hotel. Moe maar voldaan na een schitterende dag in Capitol Reef.