Dag 14: Gewijzigde plannen

Vandaag stond er een relatief korte rit op het programma van Springville naar Capitol Reef. De originele planning was de Nebo Scenic Loop te rijden maar wegens de Bald Mountain en Pole Creek wildfires was deze scenic route afgesloten. Het wijzigen van onze reisplannen is niks in vergelijking met de mensen die voor deze branden hun huizen moeten verlaten.

In plaats van de thuis uitgestippelde toeristische route zijn we maar op de GPS beginnen te vertrouwen om op onze bestemming te raken. In Gunnison, eigenlijk geen dorp waarvoor je zou omrijden viel ons oog op een mooi memorial om de veteranen uit de verschillende Amerikaanse en wereldoorlogen te gedenken. Tijd om nog even te tanken en een kofietje te nuttigen.

Dan ‘on the road again’ om in in Fruita te arriveren rond een uur of twee. Ons derde bezoek aan Capitol Reef en ook de derde maal dat we hier picnic’en. Dit voelt stillaan aan als thuiskomen. Na de picnic zijn we nog even het Visitor Center binnengegaan. Vooral om te informeren naar de toestand van de Bur Trail Road die we morgen willen rijden. ‘Geen probleem’, zei de Ranger, ‘gewone voertuigen kunnen de Waterpocket Fold Loop rijden en het blijft nog de hele week mooi en zonnig weer.’ Enkel de Upper Muley Twist Canyon vereist high clearance en misschien wel 4×4, maar ook dat is voor onze grote SUV niet echt een probleem. We bekeken ook nog de film die men in het Visitor Center vertoont over de historiek van het park en de Pioneers die hier vroeger woonden.

Daarna stillaan naar het hotel ‘Capitol Reef Resort waar we een kamer met balkon en schitterend uitzicht op de bergen hebben. Dit is wat men noemt a Room with a View!