Dag 17: Arches NP

Er stond voor vandaag een hele dag Arches NP gepland. Gezien er dus niet overdreven veel moest gereden worden konden we nog wel enkele wandelingen in het programma opnemen.

In de Moab Guest Guide was me een advertentie opgevallen voor de GyPSy Guide. Een mobiele app, die overigens perfect offline werkt, die gesproken commentaar geeft wanneer je bepaalde punten in het nationaal park voorbij rijdt. Deze apps zijn wel betalend maar voor de combinatie-app Arches – Canyonlands kostte dit 8,5€. Dit wilden we er wel op wagen en het was een succes. Je hoeft eigenlijk de instructies van de opgenomen boodschappen te volgen en zal uiteindelijk het hele park doorkruisen en overal ook nog veel achtergrondinfo krijgen.

We zijn gestopt bij Balanced Rock, The Windows Section, Delicate Arch, Sand Dune Arch, Broken Arch, Skyline Arch en nog vele andere pullouts.

Bij Delicate Arch hebben we gekozen om de zware hike te doen. Heen en terug is deze hike 4,8 km en stijgt ze 146m. Er is tijdens deze zware beklimming weinig of geen schaduw. Eigenlijk voel je pas hoe sterk deze trail stijgt als je terug naar beneden gaat. De laatste paar honderd meter is er wat schaduw, toch toen ik ze deed tussen twee en halfvier. Ook bij Broken Arch heb ik nog een kleinere wandeling gemaakt die nagenoeg helemaal vlak is.

Rond 18u zat ons bezoek aan Arches erop en reden we terug naar het hotel.