Dag 18: Canyonlands NP

Vandaag stond Canyonlands NP op ons programma. We hadden gepland om het park niet via de gewone weg, hyway 313, binnen te rijden maar om via de Potash Road en de Shafer trail het park in te rijden. De Potash Road begint als een verharde weg, maar vanaf Jackson Bottom Boat Ramp wordt dit een onverharde weg. Al gauw merkten we dat de toestand van de weg afwisselend heel rotsachtig en dan weer heel zandige was. Een high clearance 4×4 was echt wel nodig vandaag.

Wat was dit weer een geweldige ervaring. Je komt op de Potash Road een aantal mooie overzichtspunten, oa Balanced Rock, Thelma & Louise Point en Gooseneck Overlook, tegen. Als je net in Canyonlands bent binnengereden kom je de campground Shafer Camp tegen. Nog wat verder kom je op een t-kruising, links draai je de White Rim Rd op, om van deze weg gebruik te maken moet je een permit aanvragen. Wij draaiden naar rechts de Shafer Trail op. Na even begint de weg heel erg hard te stijgen. Dit zijn de Shafer Switchbacks. Heel erg stijl, bochtig, smal en rotsachtig. Het gebeurt niet dikwijls maar boven gekomen stond ik toch even te trillen op mijn benen.

In het Island in the Sky gedeelte hebben we nog het Visitor Center, Mesa Arch en Grand View Point. Canyonlands is wat ons betreft een park dat je niet mag overslaan als je in Moab bent.