Dag 19: Colorado NM

Na drie mooie dagen in Moab was het vanmorgen tijd om verder te trekken. Het einddoel vandaag was Eagle in Colorado.

Vanuit Moab namen we de Scenic Hyway 128 die een heel eind naast de Colorado River loopt. Aan het eind van deze weg zijn we rechtsaf gegaan omdat we nog even wilden stoppen in Cisco. Een modern ghost town, zo lijkt het op het eerste zicht. Als je wat langer foto’s staat te maken wordt deze plaats wel een beetje weird, bizar, eigenlijk moeilijk te omschrijven want blijkbaar wonen er nog mensen tussen de vervallen huizen, er staat plots een nieuwe auto en je vindt een boel brievenbussen.

Daarna reden we via de I-70 richting Fruita. Daar verlieten we de interstate om Colorado NM te bezoeken. We zijn door dit werkelijk fantastisch mooi nationaal monument gereden en achter elke bocht heb je een compleet ander zicht op de Canyon. We zijn ook in het visitor center gestopt en hebben gepicknickt en enkele kleine wandelingen gemaakt. En natuurlijk bij bijna elk viewpoint zijn we gestopt. We hebben hier meer tijd gespendeerd dan ik vooraf had gepland. Maar dat kon niet veel kwaad want dit was de enige activiteit die vandaag gepland was.

We zijn nog even, voor waarschijnlijk de laatste keer dit verlof, inkopen gaan doen in de Walmart.

Op weg naar het hotel van vandaag, Best Western Plus Eagle, begonnen we ook reeds wegwijzers te zien naar Denver. Een stille dat onze vakantie er weeral bijna opzit? ’s Avonds nog even Italiaans gaan eten en daarna moe maar weeral voldaan in bed.