Dag 3: Custer SP en Mount Rushmore NM

Vanochtend werden we wakker met weliswaar frisse temperaturen maar een stralende zon aan de hemel. Het zou de voorbode zijn van wat een fantastische dag zou worden. Aan de ontbijttafel raakten we als vanzelf aan de praat met nog een Belgisch koppel en mensen uit Nederland. De halve ontbijtzaal sprak dus Nederlands.

Na het lekkere ontbijt de auto in en richting Custer State Park. Bij de ingang van het State Park raadde de vriendelijke ranger ons aan ons bezoek te beginnen bij het Visitor Center. Een aanrader, zeker de film van 18 min. die men daar vertoont is een must. Die film moet je zeker gezien hebben.

Daarna reden we de Wildlife Loop Rd. Een zekerheid daar is dat je bizons zal zien. We zagen ook nog een groep burro’s. Door de vele ontmoetingen met wildlife hebben we wat langer dan voorzien nodig gehad om de loop te rijden.

Op de middag een kleine stop voor een picnic. Na de picnic reden we richting Mount Rushmore National Memorial via de iron mountain road ook deels gelegen in Custer SP. Er zijn drie tunnels op deze weg en derde is het meest geschikt voor het fotograferen van de presidentsbeelden doorheen de tunnel. De toegang bij Mount Rushmore is gratis maar parkeren kost 10$ en daar mag dezelfde auto dan een jaar voor parkeren. Toch wel de moeite om het beeldhouwwerk van dichterbij te kunnen zien. We hebben door tijdgebrek hier geen wandeltrails gedaan.

Een de beelden van de presidenten achter ons lagen zijn we via de Needles Highway terug naar het hotel in Custer gereden. Er is maar één woord voor deze highway, SCHI-TE-REND!!! Prachtige zichten op rotsen die als naalden in de lucht steken, enkele zeer smalle tunnels met de Needle Eye tunnel als spectaculairste.

Rond 18u arriveerden we terug bij het hotel na een uitmuntende dag. De enige vraag die rest is waarom Custer State Park een staatspark is en geen nationaal park want die titel verdient het volgens ons ook.