Dag 2: van Cheyenne naar Custer

Onze eerste echte dag in de USA begint door de jetlag heel erg vroeg. We maken van de gelegenheid gebruik om nog eens naar de Walmart te gaan om nog enkele dingen te halen die we gisteren door de vermoeidheid vergeten te kopen waren.

Na ons bezoek aan de Walmart gaan we ontbijten in het hotel en vertrekken we rond halfacht richting Scottsbluff NM in South Dakota. In het visitor center kopen we onze ‘America The Beautiful”-pas. We kijken er naar een interessante film van een kwartiertje over de geschiedenis van Scottsbluff en de Oregon trail. We rijden er ook nog de Scottsbluff Summit Road, de weg die helemaal bovenop de bluf eindigt. Hier kan men een aantal wandelingen doen. Het uitzicht boven is prachtig.

Daarnet rijden we verder naar Wind Cave NP. Een lange rit van ongeveer 3 uur. We hadden gepland om voor onze lunch te pikikken, maar het wordt wat laat en dus eten we ergens onderweg. We komen te laat aan voor de Natural Entrance grottentour en dus nemen we de volgende toer ‘Garden of Eden’. Deze tour duurt een uurtje en je daalt via een lift af in de grotten onder begeleiding van een ranger.

Op weg naar het hotel rijden we al een stukje door Custer State Park, morgen bezoeken we dit mooie State Park nog meer in detail.

Rond halfzeven komen we aan in het hotel Best Western Buffalo Ridge Inn. Hier blijven we twee nachten.