Eindelijk 3 september

Gisteren vroeg onder de wol want vandaag moesten we al om 2u ’s nachts naar de luchthaven van Schiphol vertrekken. Met 2 koffers vol propere kleren en 2 rugzakken vol fotomateriaal gingen we vol goede moed van huis. Eindelijk het is zo ver.

De autorit naar Amsterdam was heel erg rustig, logisch zo op dit vroege uur. Aangekomen op Schiphol de auto parkeren op P3 Lang Parkeren en met de gratis shuttlebus naar vertrekterminal 1.

Daar was het al redelijk druk maar onze bagage drop off was 1a. Dit was in een andere hal waar het dan weer wel rustig was. We nemen afscheid van onze koffers en zullen deze pas in Denver terugzien.

En dan de onvermijdelijke veiligheidscontrole op een luchthaven maar we waren beiden prettig verrast door de vriendelijkheid van het security personeel. Een dikke duim omhoog.

Na een klein ontbijtje zakken we af naar gate B32 waar we om half zeven boarden op vlucht LH2311 die ons naar München brengt. Daar moeten we richting gate L26 voor onze vlucht LH480 München-Denver. Omdat we hier de Schengen zone verlaten hebben we hier voor de eerste keer paspoortcontrole. Bijna aangekomen aan de gate wordt nog eens onze instapkaart (tegenwoordig electronisch op de GSM), en zien we twee grote ruimten voor de security controle. Alweer die vervelende security controle! Maar tot onze grote verbazing werkt men hier steekproefsgewijs. We weten niet op welke basis men de arme slachtoffers uitkiest maar wij mogen beiden gewoon doorlopen…

Na een lange en vermoeiende vlucht komen we met een halfuur vertraging rond 15u aan op de luchthaven van Denver. Na de immigratiecontrole die deze keer ook wel meeviel gaan we buiten naar de stopplaats van de shuttle bus van Alamo. Ook nu weer proberen ze nog één of andere extra verzekering aan te smeren, maar ik hou vol dat we dat niet willen. De baliebediende al direct een beetje minder tevreden.

We hebben een full size SUV geboekt via Sunny Cars en buiten hebben we de keuze tussen een grijze of zwarte Nissan. Een hele grote luxueuze SUV, V8 4×4.

Dan nog een rit van een tweetal uurtjes naar ons eerste hotel in Cheyenne, Best Western Plus Frontier Inn. Inchecken en dan nog even naar de Walmart in de buurt voor de eerste inkopen. Nadien nog een kleinigheid gaan eten in de Subway recht tegenover het hotel. En dan totaal uitgeput om 21u ons bed in.

2 gedachten over “Eindelijk 3 september”

  1. Ik wil graag met jullie meelezen! Wij willen volgend jaar deels dezelfde route volgen.
    Kan ik me ergens abonneren?

    Groet, Anja.

Reacties zijn gesloten.