Dag 16: Organ Pipe Cactus NM

Het was merkbaar dat we ons vandaag verplaatsten tot dicht tegen de Mexicaanse grens. Driemaal hebben we moeten stoppen voor Border Control. Eerste op de US-86 tussen Tucson en Why, daarna wanneer we terugkeerden van Organ Pipe Cactus NM op de US-85 en dan nogmaals op de US-85 tussen Ajo en Gila Bend. Zou dit al één van de verstrengde maatregelen van president Trump kunnen zijn?

De US-86 highway tussen Tucson en Why is bij momenten een vervelende baan. Soms nogal smal, meestal een heel erg slecht wegdek en vooral nogal druk. Toen we onderweg even stopten konden we daar een mooie Coca Cola truck bewonderen.

Eens aangekomen op de parking van het Kris Eggle Visitor Center viel het ons direct op dat het wel heel kalm was, bijna geen auto’s op de parking en maar een handje vol bezoekers in het Visitor Center. Zou dit komen omdat het NM nogal afgelegen ligt en niet goed past in de route van velen of door de vele waarschuwingsborden die duiden op het feit dat hier soms wel grenscriminaliteit zou kunnen plaatsvinden. We hebben alvast bijna niemand gezien tijdens ons bezoek aan dit NM.

Een fantastisch mooi nationaal monument moet wel gezegd. We hebben na onze picknick gekozen om de Ajo Mountain Drive, een 21 mijl lange gravelweg die zich doorheen de Ajo Range slingert en waar je schitterende woestijnlandschappen kan bewonderen. Er zijn ook enkele hiken die aan deze route beginnen zoals de Arch Canyon Trail en de Bull Pasture Trail. Deze trails wandelen paste spijtig genoeg niet in ons tijdsschema.

Eens we het park verlaten hadden moesten we nog een uurtje rijden tot in Gila Bend waar we logeren in de BW Space Age Lodge.

Morgen staat de verplaatsing naar Yuma op het programma.