Dag 17: op naar Yuma

Yuma stond op het programma van vandaag. Een relatief korte rit van Gila Bend naar Yuma. Bij ons vertrek uit Gila Bend zijn we nog even gestopt aan het Gila Bend 9/11 Memorial Park.

Gila Bend 9/11 Memorial Park

Kort voor de middag arriveerden we in Yuma. Het viel ons direct op toen we de auto verlieten, het is hier bloedheet. Eerst even langs de toeristische dienst om te vragen wat zij ons aanraden om te doen op een halve dag in de stad. Men kon ons het Yuma Territorial Prison Museum aanraden en ook een Ghost Town op een 45-tal minuten rijden van de stad. We gingen dus het Yuma Territorial Prison Museum bezoeken en daarna wilden we ook nog wel naar Yuma Old Town. Voor de Ghost town tweemaal 45 minuten in de auto zitten leek ons wat teveel van het goede.

Het werd stilaan tijd om te eten voor de middag, en dat hebben we de voorbije twee weken bijna steeds met een picknick gedaan. Aangekomen aan het Prison museum vonden we er een klein parkje met een aantal overdekte picknick-tafels. Ideaal dus om te eten. We kregen nadien nog gezelschap van een Amerikaanse familie die een klein hondje bijhadden, Shiwa genaamd. Toch leuk, die onverwachte ontmoetingen met de steeds vriendelijke Amerikanen.

Het Territorial Prison Museum was voor ons een meevaller. We kunnen het iedereen aanraden. Voor 8$ per persoon kan je eerst een museumgebouw bezoeken met items van het gevangenisverleden en waar men ook een film vertoond. Daarna kan je ook de celblokken bezoeken en ook de dark cel, een pikdonkere isolatiecel.

Nadien naar Yuma Old Town, maar dat was een tegenvaller. Bijna alle winkels waren gesloten en er was dus niet veel te zien. Misschien hebben wij het op een verkeerd moment bezocht maar voor ons was dit in elk geval een tegenvaller.

Morgen in de voormiddag rijden we naar San Diego waar we twee nachten verblijven.