Dag 18: USS Midway – San Diego

Het plan van vandaag lag op voorhand vast. We wilden zo snel mogelijk, liefst nog voor de middag, in San Diego zijn zodat we in de namiddag het USS Midway Museum konden bezoeken.

Vroeg uit de veren dus, en na het ontbijt vroeg in de auto. Er was maar 280km te overbruggen dus waren we relatief vroeg in San Diego. Plan was om al naar het hotel te rijden en daar te vragen of we reeds de auto konden parkeren in de garage van het hotel. In de lobby van de Best Western Plus Bayside Inn werd ik al een eerste keer positief verrast. Ik werd persoonlijk welkom geheten als Blue Member van Best Western en kreeg ook een klein geschenkje. Of we de auto al konden parkeren? Mijnheer, omdat u member bent kan je nu al naar de kamer. Een tweede maal positief verrast. Toen we op de kamer kwamen werden nogmaals verrast, een mooie kamer maar nog meer een subliem zicht op de baai van San Diego.

West Broadway

Op weg naar het USS Midway Museum. Een vliegdekschip op rust dat werd omgevormd tot een museum. En wat voor één! We hebben er bijna vier uur rondgelopen en nog hebben we niet alles kunnen bekijken. Je komt binnen op het middendek. Pas binnen werden we door iemand van het personeel aangesproken dat er enkele minuten nadien de film ‘Battle of the Midway’ ging beginnen. Een heel mooie film over de Midway. Daarna zijn we naar het bovendek gegaan waar een heel aantal vliegtuigen staan opgesteld. Ook een duidend tour meegedaan doorheen ‘The Island’, een tour door de controlevertrekken. Dit museum is een absolute must als je San Diego bezoekt en je moet er minstens 4 à 5 uur voor uittrekken.

USS Midway omgevormd tot museum

Nadien zijn we nog lekker gaan eten in ‘The Fish Market’ een restaurant gelegen aan de baai aan de overkant van het USS Midway Museum. Daarna hebben we nog wat genoten van de ondergaande zon en zijn we stilaan terug naar het hotel gewandeld.

Morgen zijn we ook nog de hele dag in San Diego en hebben we een ticket geboekt voor de Hop-on Hop-off Trolley. Om ook de rest van San Diego te kunnen ontdekken.