Dag 7: Canyon de Chelly – The Navajo Nation!

Zonsopgang is zo’n moment dat je in Monument Valley niet mag missen. Maar, een mooie zonsopgang hangt in grote mate af van het weer en dat was tijdens ons verblijf in Monument Valley niet te best. Vooral veel bewolking, heel veel wind en een klein beetje regen. Door de bewolking was het dus geen schitterende zonsopgang.

Zonsopgang in Monument Valley

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Monument Valley richting Canyon de Chelly N.M. Na een rit van ongeveer 2,5 uur komen we aan bij het Visitor Center dat aan de ingang van het nationale monument ligt. Inkom voor dit N.M. is gratis. Je kan in het visitor center terecht voor een plannetje, een parkfilm te bekijken of enkele souvenirs te kopen. Wij rijden nadien de South Rim Drive die ten zuiden loopt van Canyon de Chelly. Deze drive is geen doorgaande route, dus moet je langs dezelfde weg weerkeren. We beginnen bij het verst gelegen en populairste uitkijkpunt, nl. Spider Rock Overlook.

Spider Rock Overlook

Daarna stoppen we bij Face Rock Overlook, Sliding House Overlook, White House Overlook (hier kan men evt de white house trail stappen), Junction Overlook, Tsegi Overlook en Tunnel Overlook.

Na ons bezoek aan Canyon de Chelly rijden we verder naar Holbrook waar we in de vroege avond arriveren. Dit plaatsje is gelegen aan de Route 66 en dat merk je al snel. We gaan nog even naar het Wigwam Motel. Een motel waar je kan overnachten in een typische tipi. Ook staan er nog vele oude auto’s. Indien je er niet logeert toch de moeite om langs te gaan om wat foto’s te nemen.

De complete fotoreeks vind je hier. De fotoreeks van Holbrook vind je hier.