Dag 6: op weg naar Monument Valley

Deze morgen alweer vroeg uit de veren om tijdig in Monument Valley te arriveren.

Desert View Tower

De afstand viel nogal mee maar we wilden bij het buitenzijden van de Grand Canyon toch nog stoppen bij een paar uitzichtpunten en ook de Desert View Tower bezoeken. Dan ging het via een stukje van de US-89 en US-160 richting Kayenta waar we geluncht hebben in de plaatselijke Subway. Toch steeds wel lekker vinden wij.

Het zicht vanuit onze cabin

Dan nog een klein stukje rijden om aan The View Hotel aan te komen. Het was nog te vroeg om in te checken dus hebben we eerst de Valley Drive gedaan. Het is hier vandaag niet zo’n heel goed weer, het heeft blijkbaar reeds veel geregend want de valley drive, ligt er op sommige plaatsen slijkerig bij. Er staan hier en daar ook nog grote plassen.

Alle cabins netjes op een rij

Na de valley drive gaan we inchecken. We hebben deze keer één van de nieuwe valley rim cabins geboekt. Mooie luxe cabinetjes netjes op een rijtje op de valley rim. Een mooie zonsondergang heeft het vandaag niet geweest door het slechte weer. Als we na het eten (hiervoor moet je ook als cabin guest naar het restaurant van het hotel) terug naar onze cabine gaan zien we in de verte verschillende onweders met bliksemschichten.

Ook als kampeerder kan je je geen beter zicht wensen

Ook komt er alsmaar meer wind opzetten. Op het moment dat ik dit verslag op mijn Mac aan het schrijven ben merken we dat onze cabin soms echt wel heen en weer beweegt door de wind. Hopelijk vinden we morgenvroeg onze cabin op dezelfde plaats terug als toen we gaan slapen. We hebben stiekem toch wel medelijden met de mensen in de tentjes daarbuiten.

Zonsondergang in Monument Valley

De complete fotoreeks vind je hier.