Dag 9: Bandelier NM

Na het ontbijt en het uitchecken zijn we nog eens terug gereden naar Albuquerque Old Town om nog eens wat rond te kijken. Dit is wel een leuke buurt van Albuquerque met winkeltjes, restaurantjes,… Gezellig om er eens een half uurtje rond te kuieren.

Albuquerque Old Town

Daarna zijn we vertrokken richting Santa Fe via de I-25N. We verlaten de Interstate aan afrit 242 om zo via de Jemez Mountain National Scenic Byway naar Bandelier NM te rijden.

Jemez Mountain National Scenic Byway

Bandelier opereert als een ‘Car Free Park’ wat erop neerkomt dat je zelf de Frijoles Canyon niet mag inrijden met de auto. Je moet naar het plaatsje White Rock waar je aan het Visitor Center kan parkeren en overstappen op een gratis Shuttle bus die je naar de Frijoles Canyon brengt. Een aanrader is de main loop trail te wandelen. Je komt dan voorbij verschillende ‘Cliff Dwellings’. Je kan deze trail met 1 mijl uitbreiden door het pad te nemen naar het ‘Alcove House’. Je kan daar helemaal naar boven klimmen via houten ladders.

Na onze wandeling terug met de gratis shuttle naar White Rock. Het is nu nog een klein uurtje rijden naar ons hotel in Santa Fe. Hier verblijven we twee nachten. Zo hebben we morgen de tijd om Kasha-Katuwe Tent Rocks NM en het centrum van Santa Fe te bezoeken.

De complete fotoreeks vind je hier.