Dag 10: Kasha-Katuwe Tent Rocks NM en Santa Fe

Nogmaals vroeg uit de veren vandaag, het wordt stilaan een goede gewoonte deze reis. We wilden vroeg ‘on the road’ want we hadden een druk programma. Eerst wilden we naar Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument en in de namiddag wilden we nog naar het centrum van Santa Fe gaan.

Vroeg op pad dus naar Kasha-Katuwe Tent Rocks NM waar we rond een uur of negen arriveerden. Er zijn twee wandelpaden in dit park, de 1,2 mijl lange Cave Loop Trail en de 1 mijl lange Canyon Trail. De Cave Loop Trail begint aan de parkeerplaats en vormt een lus. De Canyon Trail bereik je nadat je 0,5 mijl gewandeld hebt van de Cave Loop Trail, eerst ga je door een mooie slotcanyon en daarna stijg je bijna 200m naar een overzichtspunt waar je een mooi uitzicht hebt over de tent rocks.

Het was onze eerste ervaring met een slotcanyon en ik vond hem heel mooi. Ook het zicht dat je onderweg hebt over de tent rocks doet meerdere malen een ooh en een aah opstijgen. Graag wil ik toch nog twee tips geven voor dit park, kom vroeg… je bent dan bijna zeker van een parkeerplaats en je kan wandelen voor de grote hitte van de zon. Na de wandeling was het bijna tijd om te eten en we hebben dan gepicknickt. Ook daarvoor zijn de nodige voorzieningen aanwezig in het park aan de parkeerplaats.

In de namiddag zijn we dan nog naar het centrum van Santa Fe gereden. Na even rondtoeren nog een parking gevonden waar plaats was. Bij het binnenrijden de VISA netjes in de automaat gestoken en er werd prompt een ticket afgeleverd en de bareel ging open. Bij het verlaten van de parking stond er op de automaat ‘Gesloten’! De hefboom ging automatisch open, het zal dus een raadsel zijn hoeveel er van de VISA zal afgeschreven worden, afwachten maar. Het oude centrum van Santa Fe is wel de moeite om enkele uurtjes te gaan rondlopen. Mooie gebouwen, een mooie kathedraal, vele winkeltjes en restaurants,…

We zijn op de plaza in een Mexicaans restaurant nog iets gaan eten. Geroosterde kipfilet met mole, we waanden ons direct terug in Mexico waar we dit gerecht ook ooit hebben gegeten.

Morgen staat er een niet al te lange verplaatsing naar Roswell (310 km) op het programma. Benieuwd of we morgen UFO’s gaan waarnemen.

Hier vind je de complete fotoreeksen van Jemez Mountain National Scenic Byway, Kasha-Katuwe Tent Rocks N.M. en Santa Fe.