Dag 8: Holbrook – Petrified Forest NP – Albuquerque

Vanmorgen waren we beide al heel vroeg wakker. We hebben daar dan maar van geprofiteerd om vroeg te gaan ontbijten en daarna te vertrekken. Eerst zijn we nog even naar het centrum van Holbrook gereden om daar nog wat foto’s te maken.

Dan zijn we richting Petrified Forest NP vertrokken, waar we na een halfuurtje aankwamen aan het Rainbow Forest Visitor Center. Een mooie film gekeken over het park, een echte aanrader. Daarna de Giant Logs Trail (600m) gewandeld achter het visiteer center. Verderop in het park hebben we ook nog de Crystal Forest Trail (1,2km) gewandeld. Na nog een aantal stops aan uitkijkpunten was het bijna tijd geworden om te picknicken toen we aan de Painted Desert Inn arriveerden.

Na de picknick toen ik de GPS instelde om naar Albuquerque te vertrekken deed ik een rare vaststelling. De GPS deed er plots een uur te lang over. Maar nee hoor, wij waren vergeten dat we een andere tijdzone binnenreden vandaag.

Het was dus ruim laat (ongeveer 19u) toen we arriveerden aan het hotel in Albuquerque. We zijn dan nog even iets gaan eten in Albuquerque Old Town bij Hacienda del Rio (een echte aanrader als je liefhebber bent van Mexicaans eten).

De complete fotoreeks vind je hier. De fotoreeks van Albuquerque vind je hier.