Dag 10: van Canyon naar Old Faithful

We verhuizen vandaag binnen Yellowstone NP van Canyon Village naar Old Faithful waar we twee nachten zullen verblijven in de Old Faithful Lodge. We hebben hier een Frontier cabine gereserveerd. Dit zijn basic cabines, niet al te groot of luxueus maar wel proper en dat vinden wij het belangrijkst.

Na het vertrek in Canyon Village bezochten we eerst Brink of Upper Falls, hier kom je tot vlakbij de Upper Falls. Daarna hebben we de South Rim Drive van de canyon gedaan. Ik wilde graag Uncle Tom’s Trail doen, in de visitor guide stond dat deze gesloten was tot ongeveer 31/8 dus hoopte ik op en heropende trail, maar spijtig genoeg was dit niet het geval. Trail gesloten alsook de parking lot was nog steeds gesloten zodat ook het Upper Falls Viewpoint niet toegankelijk was. We hebben hier dan enkel Artist Point bezocht waar je een mooi zicht hebt op de Lower Falls en de canyon.

Na de canyon reden we richting Mud Volcano en Sulphur Calderon. Heel mooi om te bekijken maar de geur van rotte eieren is er gratis. Dan verder naar Yellowstone Lake waar we geluncht hebben en even in het heel erg mooie Lake Hotel zijn binnengeweest.

We zijn dan op onze stappen teruggekeerd om via Canyon Village naar Norris te rijden. We hebben daar het Norris Geyser Basin bezocht. De parking lot was heel erg druk maar we vonden relatief snel toch een parkeerplaats. De bekendste geyser hier is Steamboat Geyser, de grootste geyser ter wereld. De major eruption van deze geyser zijn heel onregelmatig, dit jaar al zeer veel keren maar ooit is er vijftig jaar tussen twee major eruptions geweest. We hebben hier een ranger-talk gevolgd over geysers. Heel leerrijk en echt de moeite waard. Daarna nog porcelain basin bekeken en aan het museum waren we net op tijd om een ranger-talk over het wildlife van Yellowstone te volgen. Hierin werd ook uitgelegd hoe je nu eigenlijk bear spray moet gebruiken.

Na het bezoek aan Norris Geyser Basin was het stillaan tijd geworden om rechtstreeks naar Old Faithful te rijden. Na het uitladen van de auto zijn we dan even gaan kijken in de lobby naar de uren van de geysers waarop ze uitbarsten. We moesten maar een twintigtal minuten wachten om voor de eerste keer, maar misschien nog niet de laatste, de Old Faithful geyser te zien uitbarsten.