Dag 11: hiken door Upper Geyser Basin

Deze ochtend stond er een stevige wandeling op het programma. Vanuit Old Faithful Lodge naar Biscuit Basin en terug, goed voor een twaalftal kilometers. Eerst via Geyser Hill, waar ik het geluk had een eruptie te zien van Lion Geyser. Dan via het plankenpad langsheen oa Grand Geyser naar Grotto Geyser om dan het verharde pad richting Morning Glory Pool te nemen. Deze pool is echt heel mooi. Dan verder via een onverhard pad afwisselend door open velden en bossen langsheen Artemisia Geyser tot in Biscuit Basin om daarna weer afwisselend langs velden, waar ik een Bison kon spotten die gelukkig op genoeg afstand was van het wandelpad, en bossen terug te keren naar Old Faithful. Deze wandeling is over het algemeen licht heuvelend en is zeker de moeite waard als je een aantal uren de tijd hebt.

Na de lunch zijn we nog Midway Geyser Basin, Firehole Lake Drive en Lower Geyser Basin gaan bezoeken. Midway Geyser Basin is heel erg druk en het kan dan ook zijn dat je lang moet wachten vooraleer je parkeerplaats vind. Dit is te wijten aan de supermooie Grand Prismatic Spring. Deze hadden we vier jaar geleden al eens gezien. Door het koude weer was er veel stoomproductie en was er bijna niets te zien van deze pool. We hebben dan ook niet de langere nieuwe trail naar de heuvel gedaan waar je een zicht hebt op de Grand Prismatic van bovenuit. Langsheen de Firehole Lake Drive vind je de Great Fountain Geyser die we net toen we er waren zagen uitbarsten. Ook licht er nog een mooi meer langs deze weg. In Lower Geyser Basin tot slot vind je de Fountain Paint Pot. Je kan ook hier een korte wandeling maken over een plankenpad. Als je in Yellowstone bent moet je deze geyser basins toch bezocht hebben.

Nadien reden we terug naar de Lodge en gingen we rond 18u eten want om 19u wilden we graag naar het Old Faithful Evening Program. Dit duurt 45 minuten en vind plaats in het theater van het Visitor Center. Vandaag ging de presentatie over hoe tracks van de verschillende dieren van Yellowstone te herkennen. Wij vonden dit heel leerrijk. Elke dag is er een ander programma.

Morgenvroeg vertrekken we uit Yellowstone en rijden we naar Grand Teton NP waar we overnachten in de Signal Mountain Lodge.