Dag 12: van Yellowstone NP naar Grand Teton NP

Vandaag stond de verplaatsing naar Grand Teton NP op het programma. Niet zo enorm veel kilometers want de beide nationale parken zijn bijna mekaars buur. De John D. Rockefeller Jr. Memorial Parkway verbind deze twee parken met elkaar.

Pas het park binnengereden stoppen we aan de Jackson Lake overlook. Jackson Lake is het grootste meer van het park. Het zicht op het meer en de Teton Range op de achtergrond is gewoonweg schitterend.

In Colter Bay Village stoppen we even om onze picnic te kopen. Aan Jackson Lake junction verlaten we de US-89, en slaan we linksaf de Teton Park Road op. Deze weg is gewoon genieten, het ene schitterende beeld volgt het andere op. We stoppen geregeld aan de viewpoints om van dit mooie park te genieten. We kiezen onwetend op de kaart de picnicplaats van Leigh Lake om onze picnic te nuttigen. Het was er druk, heel druk op de parking. Na een vijftal toertjes op de toch wel grote parking kunnen we eindelijk de plaats innemen van iemand die wegrijdt. De vele waarschuwingen voor beren zorgt voor een speciaal gevoel. Na de lunch even verder gelopen naar Leigh Lake, ook een heel mooi meer.

We vervolgen onze weg richting Moose. We wilden nog even te stoppen aan het Jenny Lake Visitor Center maar het aantal geparkeerde auto’s tot naast de rijbaan toe, deed ons anders besluiten. We zijn wel gestopt aan het Craig Thomas Discovery and Visitor Center. Een mooi nieuw gebouw waar men binnen naast een aantal exposities ook door een groot glasraam van de Tetons kan genieten. We hebben hier ook een mooie 23 minuten durende film over het park bekeken. Daarna hebben we nog de historische ferry van Menors Ferry en de Chapel of the Transfiguration bezocht.

Aan Moose Junction zijn we de US-89 terug opgereden in noordelijke richting. Na nog enkele stops zijn we dan verder gereden naar de Signal Mountain Lodge onze slaapplaats voor vannacht. We hebben hier een cabin met dubbel bed en een open haard. Heel erg gezellig. Toen we naar het restaurant liepen zagen we nog een mooie zonsondergang.