Dag 9: Yellowstone NP

Deze ochtend hebben we het een beetje kalmer aan gedaan dan de vorige dagen. Een beetje langer geslapen en wat later gaan ontbijten.

Na het ontbijt stond de north rim drive op het programma. De eerste stop is ‘Brink of Lower Falls’. Hier kan men vanaf een viewpoint de Lower Falls bekijken. Ik opteerde ook om de korte maar steile afdaling te doen. Aan het einde van deze afdaling kom je op een platform vlak naast de lower falls, met zijn 93m hoogte de hoogste waterval van het park. Bij Lookout Point, de tweede stop op de north rim drive, heb je ook een mooi zicht op de lower falls. Hier kan je ook nog een afdaling doen naar red rock point maar dat liet ik aan mij passeren. De volgende stop is grand view point waar je een zicht hebt op het meest kleurrijke gedeelte van de canyon. Verderop kan je nog via een zijweg van de north rim drive naar inspiration point. Hier heb je ook een mooi zicht op de Canyon en heel in de verte kan je lower falls nog zien.

Na de picnic lunch reden we naar Tower Falls. Hier kan het op de parking behoorlijk druk zijn. Een korte wandeling met weinig hoogteverschil brengt je aan een uitkijkpunt waar je een schitterend zicht hebt op tower falls. Je kan ook hier een afdaling doen. Je komt niet meer aan de waterval maar eindigt bijna aan de oever van de rivier. Heel erg de moeite.

Na deze wandeling was het bijna vier uur, dat deed ons besluiten om nog eens naar de nabijgelegen Lamar Valley te rijden om nog wat wildlife te spotten. Naast de niet te missen bisons hebben we ook nog enkele gaffelantilopes kunnen spotten.

Morgen ‘verhuizen’ we van canyon village naar old faithfull, waar we ook nog twee nachten logeren en het westelijk deel van het nationaal park kunnen ontdekken.