Dag 8: Wildlife spotten in Yellowstone NP

Vanmorgen nog een interessant weetje te horen gekregen van onze hoteluitbater. Het nu al zo kleine dorpje Cooke City wordt in de loop van de maand october gereduceerd naar 15 permanente inwoners. Al de rest gaat de lange winter, die van october tot juni duurt, ergens anders doorbrengen.

Eens we vertrokken waren reden we al snel Yellowstone NP binnen via de noordoostelijke ingang. De route tussen de noordoostelijke ingang en Tower-Roosevelt gaat voor een groot gedeelte door de Lamar Valley en is erg gekend voor het spotten van wildlife. Hier sloeg voor mij het noodlot toe, op een moment dat ik vanop statief beelden wou maken van enkele bizons lag mijn camera met bijhorende 100-400 zoomlens sneller tegen de vlakte dan hij op het statief stond. De reden? Onbekend! Het gevolg: mijn 7D body die de complete schok had opgevangen is meer dan waarschijnlijk voor de schroothoop. Gelukkig is er buiten een kleine beschadiging niets aan mijn lens en werkt deze nog. Gelukkig ook heb ik steeds twee camerabody’s bij anders was het fotograferen voor deze reis al afgelopen. Afgezien van dit ongeluk is de Lamar Valley een echte aanrader voor zij die wildlife willen spotten.

Van Tower- Roosevelt zijn we richting Mammoth Hot Springs gereden. Eerst zijn we verder door gereden naar Gardiner om er in de plaatselijke Subway te lunchen. Nadien van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Roosevelt Arch te fotograferen.

Eens terug in Mammoth Hot Springs hebben we een deel gewandeld in de lower terraces area en hebben we de upper terrace drive gereden. De kalkstenen terassen zijn echt wel heel mooi.

Daarna zijn we langs Tower- Roosevelt richting Canyon Village gereden. Hier overnachten we de volgende twee nachten in de Moran Lodge. Een mooi hotel dat recentelijk helemaal vernieuwd is.

2 gedachten over “Dag 8: Wildlife spotten in Yellowstone NP”

    1. Ik heb deze overnachtingen geboekt via yellowstonenationalparklodges.com op 11 mei 2017. Ik heb toen een Standard Lodge Room geboekt in Canyon Lodge. Wij zijn heel tevreden met de kamer, het interieur van het gebouw is zo te zien nog maar recent vernieuwd.

Reacties zijn gesloten.