Dag 7: On top of the world

Een, in kilometers uitgedrukt, relatief korte verplaatsing stond er vandaag op de planning van Cody naar Cooke City. Alhoewel city een grootse uitspraak is want als alle hotels volzet zijn, zoals vandaag, dan vermoed ik dat er meer toeristen dan locals zijn. Bij alle hotels hing het bordje ‘no vacancy’, dus indien je hier wil overnachten is het aangeraden om vooraf te boeken. Voor we aan onze tocht richting Cooke City beginnen nemen we nog even de tijd om Cody te bezoeken.

Om van Cody naar Cooke City te rijden heb je twee mogelijkheden. Ofwel neem je de kortste weg en rijdt je via de Chief Joseph Scenic Byway, of je neemt een iets langere route via de Beartooth Highway. Omdat ik tijdens de planning van de route zoveel lovende woorden had gelezen over de Beartooth Highway was de keuze snel gemaakt, we gingen dus de Beartooth Highway rijden. Zo kom ik bij de reden dat we een overnachting in Cooke City panden, nl. om ten volle op een rustige manier van de, zoals men vaak leest, mooiste route van de US te kunnen genieten.

Wij reden dus vanuit Cody richting Red Lodge. In Red Lodge begint de Beartooth Highway. En of het schitterend was! Voorzie in elk geval genoeg tijd om de route af te leggen. Je begint al snel te stijgen via een aantal switchbacks. Het ene uitzichtpunt is al mooier dan het andere. De weg blijft stijgen tot boven de boomgrens waar er alpine weiden voorkomen. Je hebt schitterende zichten op bergtoppen, meren,… Bijna helemaal boven hebben we het geluk gehad twee Rocky Mountain goats (sneeuw geiten) te kunnen spotten en konden we de sneeuw zomaar aanraken. Kortom het is een fantastische tocht langsheen de Beartooth Highway. Wel aan te raden is om wat warme kledij te voorzien want hoe hoger je klimt hoe kouder en snediger de wind wordt.

Aan het einde van deze fantastische highway rijdt je Cooke City vanzelf binnen. Wij logeren in de Super 8.

Morgen staat een eerste dag Yellowstone op het programma.

1 gedachte over “Dag 7: On top of the world”

  1. Ziet er prachtig uit! Geweldig om Mountain goats te zien! Zulke mooie beesten. Wij reden vanuit Yellowstone naar Cody en ivm met het bekijken van dingen in Yellowstone zijn we niet via deze pass gegaan. Maar als ik weer een keer terugga, wil ik zeker over de Beartooth Highway rijden.

Reacties zijn gesloten.