Dag 5: van de Badlands naar de Duivelse Toren

Omdat we vandaag nogal wat afstand moesten afleggen, wilden we graag vroeg gaan ontbijten. Om 7u stonden we aan de gesloten deur van het restaurant want het ging maar pas om 8u open. Een extra uur wachten zou betekenen dat een groot deel van onze dagplanning in het water zou vallen. We hebben dan maar in onze cabine zelf een ontbijt klaargemaakt met de rest van onze picnic van gisteren. Dus toch nog rond 8u op de baan.

Omdat we gisteren op de Badlands route bij weinig viempoints konden stoppen wilden we deze vandaag ook nog eens een keer rijden. Dit was blijkbaar een goed idee want buiten de schitterende viewpoints hebben we ook nog bighorn sheeps kunnen spotten.

Na de Badlands loop Rd even een kleine omweg gemaakt naar de lanceersilo van Delta9. Dit was één van de elf kernraketten die rechtstreeks door Delta1 konden worden gelanceerd. Ook hier een staaltje toptechniek uit de jaren ’70. Een Minuteman II raket kon via de noordpool op 30 minuten tijd de USSR bereiken. Toch wel een aanrader om eens te bezoeken.

Onze volgende stopplaats was Belle Fourche. Niet dat er hier iets speciaals te zien is maar om te stoppen bij een Subway voor een broodjeslunch.

Daarna ging het verder naar Devils Tower NM. De parking bij het Visitor Center stond goed vol en in het bezoekerscenter was het redelijk druk. Hier hebben we de Tower trail gewandeld, een lus rond de Devils Tower met een lengte van 2 km. Een relatief makkelijke wandeling via een geasfalteerd pad. De wandeling is een aanrader omdat je de toren dan van verschillende kanten kan bekijken.

Na de wandeling was het nog een uurtje rijden naar Gillette waar we slapen in het Candlewood Suites hotel. Hele ruime kamers met kitchenette.

1 gedachte over “Dag 5: van de Badlands naar de Duivelse Toren”

  1. In 2006 hebben wij ongeveer dezelfde route gereden ,als onderdeel van onze reis van New York naar San Francisco,die ons voor ’n groot gedeelte over de I-90 voerde ,met o.a ’n bezoek aan M Rushmore ,devils tower en badlands n.p waarbij we ’n uitstapje gemaakt hadden naar Wounded knee vlakbij het plaatsje Pine ridge op de grens met nebraska het schijnt dat daar de laatste grote veldslag met de indianen is uitgevochten .kortom ‘ erg mooi gedeelte van ’n nog mooiere reis destijds.
    Vriendelijke groeten ,en nog veel genieten

Reacties zijn gesloten.