Dag 12: Carlsbad Caverns NP

Ook vandaag staat er een relatief korte verplaatsing op het programma. We hoeven slechts een 200-tal kilometer af te leggen om in Carlsbad Caverns National Park te arriveren.

Oorspronkelijk was de idee om een ranger-guided tour te boeken nl. de King’s Palace tour maar gisteren kwam ik tot de vaststelling dat je hiervoor uiterlijk 48 uur op voorhand moet reserveren. Zonder reservatie moesten we dus niet om 10u daar zijn en konden we iets later doorrijden.

Eens gearriveerd was het plan eerst even naar binnen te gaan om een toegangsticket te kopen voor de grot om deze zelf te verkennen. De Big Room trail (2km lang) kan je zelf wandelen op je eigen ritme. De dame aan de ticketbalie vroeg of we een ‘America The Beautifull’-pass hadden, ja natuurlijk hebben we die (dat is het pasje van 80$ waarmee je in alle NP’s en NM’s binnen kan). Dan hoeven jullie niet te betalen voor het toegangsticket voor de grotten. Hoe gaan jullie naar beneden? Met de lift? Hier links is de lift. Je kan ook langs de Natural Entrance trail te voet afdalen. Via een wandelpad van 2km daal je 229m af tot in de Big Room. Je zou ook kunnen kiezen om naar boven te wandelen. Alles ging zo vlot dat ik pas besefte dat ik enkel mijn fototoestel bijhad maar dat mijn statief en mijn andere lenzen nog in de auto achtergebleven waren. Te laat dus. Ik heb mijn plan moeten trekken zonder statief.

Eens beneden, krijg je direct de indruk, wat is dat hier groot! Je komt binnen in een soort hal waar toiletten, een souvenirwinkeltje, en een cafetaria gebouwd zijn.

Eens je de pijlen volgt naar de Big Room Trail kom je pas echt in de grotten. Je volgt een wandelpad van 2km en blijft steeds in dezelfde grote grottenkamer. De Big Room is de vijfde grootste grot in Noord Amerika en is 1220m lang en 191m breed, op het hoogste punt is ze 78m hoog. Deze grot is wondermooi. Toen we rond waren kon ik me toch niet inhouden en wilde ik via de Natural Entrance trail naar boven hiken. We spreken boven af binnen een uurtje. Heidi met de lift naar boven en ik zoals gezegd via de Natural Entrance Trail naar boven. Ik kwam wel mensen tegen die naar beneden wandelden maar geen enkele zot die naar boven wandelde. Na 42 minuutjes stond ik boven, veel eerder dan verwacht.

We hebben dan in het restaurant dat in het visitor center is, iets voor onze middag gegeten. Heidi heeft quesadilas gegeten en ik een Prickly Pear BBQ Park Torta. Allebei heel erg lekker.

Na het eten ben ik dan nog een plannetje van het park gaan vragen aan de infobalie. Heb je de grot al bezocht? Ja! En hoe? Met de lift? Nee naar beneden met de lift en naar boven te voet, maar er is geen enkele andere zot die dat doet! Ja hoor, we hebben hier zo’n vijftal per dag die te voet naar boven komen!!!

We zijn dan nog eens door het museum gelopen en ook nog naar de parkfilm gaan kijken. Die duurt 20 minuten en is echt wel de moeite waard. Er wordt ook nog een andere film over de indianen en de Guadalupe Mountains vertoont, ook die is de moeite waard.

We zijn niet gebleven om naar de Bat Flight te kijken. Die was om 18u30. Alle vleermuizen die in de grot wonen vliegen dan naar buiten om te gaan jagen op insecten.

We hebben nog wel de Walnut Canyon Desert drive gereden. Dit is een goed berijdbare gravelweg met mooie zichten in de canyon. Reken hier een kleine drie kwartier voor.

Dan was het tijd geworden om richting Carlsbad te rijden naar het Days Inn hotel waar we deze nacht verblijven.

Morgen gaat het via Guadalupe Mountains NP naar Alamogordo. Een rit van een kleine 400km in totaal.

De complete fotoreeks vind je hier.