Dag 13: Guadalupe Mountains NP

Texas, dat is de staat die we vandaag aan ons lijstje van reeds bezochte staten kunnen toevoegen. En we gingen niet zomaar een stukje Texaanse highway doen, neen, we gingen er ook een nationaal park bezoeken nl. Guadalupe Mountains NP.

Het Pine Springs Visitor Center lag op een uurtje rijden, zodat we er nog redelijk vroeg in de morgen arriveerden. In het Visitor Center wordt een 12 minuten durende film vertoond over het park. Een aanrader die niet veel tijd in beslag neemt. Verder wilde ik er de Devils Hall Trail wandelen. Achteraf gezien een echte voltreffer. Je moet dan voorbij het visitor center naar de parking van de campground rijden waar je als wandelaar kan parkeren in een parkeerplaats zonder nummer. De genummerde plaatsen zijn er voor de campinggasten.

De trail is 3,8 mijl lang en begint via een op en neer gaand pad doorheen een mooie omgeving. Je volgt de pijltjes van de Devils Hall Trail. Op een bepaald moment vermeld een wegwijzer dat de Devils Hall Trail de rocky wash verder volgt. Het is hier dat de wandeling op sommige plaatsen echt wel moeilijk wordt. Je moet soms over grote rotsblokken klauteren.

Verderop moet je een natuurlijk gevormde trap, de staircase genaamd, beklimmen en even verder bereik je de Devils Hall. Een mooie slotcanyon waar de wandeling ophoudt, je moet langs hetzelfde parcours terug naar het begin.

Dit was alweer een avontuurlijke en mooie hike en een absolute aanrader. Toen we terug aan de auto kwamen was het intussen tijd voor een picknick.

Na de picknick stond er nog een 300km lange rit naar Alamogordo op het programma. Na een sanitaire tussenstop in El Paso reden we even later terug de staat New Mexico binnen. Toen we net New Mexico binnengereden waren passeerden we een soort grenscontrole. Even stoppen, de paspoorten laten zien en we mochten verder rijden van de vriendelijke militair die de controles uitvoerde. Even voor vijf uur, na alweer een uurverschil, arriveerden we aan het Days Inn hotel in Alamogordo waar we 1 nacht gaan slapen.

Morgen staat er een rit naar Deming op het programma met als tussenstop White Sands NM.

De complete fotoreeks vind je hier.