Dag 20: van San Diego naar LA

Onze tijd in San Diego was kort maar de stad beviel ons wel. Ooit komen we nog wel eens terug. Tijd voor de volgende episode van onze rondreis, Los Angeles. Meteen ook de laatste.

Het bezoek aan de USS Midway in San Diego was ons zo goed bevallen dat we in Los Angeles nogmaals een Amerikaanse oorlogsbodem op rust wilden bezoeken, nl. de het battleship USS Iowa. Deze dient ook als museum en ligt in de haven van LA in het zuiden van de stad.

Het verschil met de USS Midway kon niet groter zijn. Dit was ook een heel mooi museum, maar het schip is natuurlijk helemaal anders. Allemaal kleine ruimten en doorgangen en een indrukwekkende bewapening. Zowel zware kanonnen als raketten, deze oorlogsbodem had het allemaal aan boord. Na ons bezoek van een drietal uren, we kunnen dit zeer zeker aanraden, reden we richting BW Hollywood Plaza Inn gelegen in het noorden van LA en meer dan vijftig kilometer ver. Kan je het voorstellen dat de noordergrens van LA in Antwerpen ligt en de zuidergrens in Brussel?

Druk verkeer, maar dat hoort nu eenmaal bij zo’n grote stad. Om zes uur arriveerden we aan het hotel. Even uitpakken en dan een eerste keer naar Hollywood Boulevard om er de sterren te zien en te gaan eten in het Hardrock Café.

Morgen zijn we aan onze laatste dag van de vakantie toe. Wat was dit toch een schitterende tocht met vele bijzonderheden.